Νέο υλικό από την Richard Mille

H Richard Mille εισάγει ένα νέο υλικό στην ωρολογοποιία, το οποίο ονομάζεται NTPT και μεταφράζεται ως North Thin Ply Technology carbon. 

Πρόκειται για ένα κράμα άνθρακα που έχει χρησιμοποιηθεί στην ιστιοπλο?α, συγκεκριμένα στα ιστία των γιωτ που παίρνουν μέρος σε αγώνες. Τα χαρακτηριστικά του υλικού αυτού είναι η υψηλή αντοχή και το ελαφρύ βάρος. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια στα αμαξώματα των αγωνιστικών της Formula 1 και στο αεροσκάφος Solar Impulse. 

H εικόνα του υλικού είναι χαρακτηριστική, εμφανίζοντας εφέ που θυμίζουν τα “νερά” που κάνει το ξύλο. Το υλικό είναι σύνθετο από διάφορα στρώματα εξαιρετικά λεπτού προφίλ που δεν ξεπερνά σε πάχος τα 30 microns. Ειδική ρητίνη εφαρμόζεται ως συνθετικό στοιχείο και το όλο μίγμα θερμαίνεται σε θερμοκρασία 120 βαθμών Κελσίου και πίεσης 6 bars. 

Το πρώτο μοντέλο που θα χρησιμοποιεί αυτό το υλικό θα είναι το RM 011 Carbon NTPT, το οποίο θα έχει στην tonneau κάσα του τον αυτόματο μηχανισμό RMAC1, ο οποίος είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένος από τιτάνιο με διπλό μπαριλιέ και power reserve 55 ωρών. 

More Stories
To νέο εργοστάσιο της Glashütte Original