Νέες αφίξεις ξενοδοχείων στη Βιέννη

Μεγάλη άνθηση παρατηρείται στον ξενοδοχειακό χώρο της Βιέννης, ο οποίος εμπλουτίζεται με πολλές νέες και ενδιαφέρουσες αφίξεις και εντός του 2013. Η προσφορά κλινών ανήλθε εντός ενός έτους από περίπου 55.400 (Μάιος 2012) σε 58.400 κλίνες (Μάιος 2013).

Κοντά στην κρατική Όπερα της Βιέννης, άνοιξε τις πύλες του στις αρχές του Οκτώβρη του 2013 το «TheGuesthouse Vienna». Το σύγχρονο αυτό Boutique-Hotel με 39 πολυτελείς σουίτες και δωμάτια σε οκτώ ορόφους, συνδυάζει την υψηλή ποιότητα με την οικειότητα της σπιτικής ατμόσφαιρας. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια μηχανή Εspresso με φρέσκους κόκκους καφέ και ψυγείο κρασιών. Το σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου επιμελήθηκε ο Βρετανός σχεδιαστής Sir Terence Conran. Στο ισόγειο διατίθεται μια Brasserie & Bakery, η οποία είναι προσβάσιμη τόσο για τους πελάτες του ξενοδοχείου όσο και για τους περαστικούς. Από το φθινόπωρο του 2013 διατίθενται τρεις νέες τοποθεσίες για τα πρωτότυπα βιεννέζικα Street Lofts. Τα μπαράκια που μετατράπηκαν από την ομάδα νέων αρχιτεκτόνων «Kohlmayr Lutter Knapp» σε δωμάτια ξενοδοχείου στα στενά της πόλης, βρίσκονται όπως και το πρώτο βιεννέζικο Street Loft στην 4η συνοικία της πόλης, κοντά στον καινούριο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βιέννης.

Σε έναν εντυπωσιακό ουρανοξύστη με 58 ορόφους στην αριστερή όχθη του Δούναβη, η ισπανική αλυσίδα Sol Meliá εγκαινίασε τέλη του 2013 ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων. Τα 253 δωμάτια και οι σουίτες του «MeliáVienna» βρίσκονται στο υψηλότερο κτίριο της Αυστρίας, τον ουρανοξύστη «DC Tower 1», σχεδιασμένο από τονDominique Perrault, στους ορόφους 4 έως 15, στην 22ησυνοικία της πόλης. Στους ψηλότερους ορόφους λειτουργεί Roof-Bar και εστιατόριο. Στις σημαντικές νέες δημιουργίες του 2013 περιλαμβάνεται και το ξενοδοχείο τριών αστέρων «25hours Hotel Wien», το οποίο απέκτησε επιπλέον 372 κλίνες, το ανακαινισμένο τον Ιούλιο Boutique-Hotel «Best Western PremierHarmonie Vienna» τεσσάρων αστέρων με 66 κλίνες, το πολυτελές ξενοδοχείο «Palais Hansen KempinskiVienna» με 304 κλίνες και η δημιουργία δύο εστιατορίων και κέντρου Spa στο ιστορικό παλάτι στην οδό Ringstraße τον Μάρτιο του 2013.

Για τον Ιούνιο του 2014 έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του πρώτου Hotel Park Hyatt στην Αυστρία. Οι 143 κλίνες βρίσκονται σε ένα ιστορικό κτιριακό συγκρότημα στο κέντρο της πόλης, το οποίο φιλοξενεί και την νέα εμπορική ζώνη „Goldenes Quartier“ (www.goldenesquartier.at). Η χαμηλού προϋπολογισμού design ξενοδοχείιακή αλυσίδα MotelOne σχεδιάζει την κατασκευή επιπλέον ξενοδοχείων στη Βιέννη.

Για το 2014 έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του ξενοδοχείου «Motel One Wien-Staatsoper» με 400 κλίνες, το οποίο θα στεγάζεται σε διατηρητέο κτίριο κοντά στην όπερα και τα εγκαίνια του ξενοδοχείου «Motel One Wien-Prater» με 359 κλίνες. Ακόμη σε φάση σχεδιασμού είναι το «Motel One-Standort» στο νέο σιδηροδρομικό κεντρικό σταθμό της Βιέννης, με 530 κλίνες

  • The Guesthouse Vienna, οδός Führichgasse 10, 1010 Βιέννη, www.theguesthouse.at
  • Urbanauts Street Loftswww.urbanauts.at
  • Meliá Vienna, οδός Donau-City-Straße 1, 1220 Βιέννη,www.melia.com
  • 25hours Hotel Wien, οδός Lerchenfelderstraße 1-3, 1070 Βιέννη, www.25hours-hotels.com/wien
  • Best Western Premier Hotel Harmonie Vienna, οδός Harmoniegasse 5-7, 1090 Βιέννη, www.harmonie-vienna.at
  • Palais Hansen Kempinski Vienna, οδός Schottenring 20-26, 1010 Βιέννη, www.kempinski.com
  • Hotel Park Hyatt, οδός Am Hof 2, 1010 Βιέννη,www.park.hyatt.com
  • Motel One Wien-Staatsoper, οδός Elisabethstraße 3-5, 1010 Βιέννη; Motel One Wien-Prater, οδός Ausstellungsstraße 40, 1020 Βιέννη; www.motel-one.com
More Stories
Συνεργασία Tissot- RBS 6 Nations Championship