Κούρδισμα του ρολογιού από το αυτοκίνητο

Η Rinspeed παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον concept για τους λάτρεις της οδήγησης και της Υψηλής Ωρολογοποιίας στην Έκθεση της Γενεύης.

Εκεί είδαμε το Rinspeed Budii concept, το οποίο είναι ένα όχημα χωρίς οδηγό με έναν ρομποτικό βραχίονα στη θέση του τιμονιού. Ο βραχίονας αυτός έχει πολλές καινοτομίες, όπως για παράδειγμα το να μπορεί να μετακινηθεί τόσο στην αριστερή όσο και στην δεξιά θέση, ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή στην οποία κινείται το όχημα.

Πάνω στον βραχίονα υπάρχει ένα μοντέλο Manero Power Reserve της Carl F. Bucherer, με αυτόματο κούρδισμα. Μία κάμερα υψηλής ακρίβειας εντοπίζει την ένδειξη του power reserve στο 3, στο καντράν του ρολογιού και όταν η ενέργεια είναι σε χαμηλά επίπεδα, αρχίζει να περιστρέφει το αυτόματο ρολόι έτσι ώστε να κουρδίσει και πάλι.

Αποτελεί μία πολύ ενδιαφέρουσα σύγκλιση τεχνολογιών, ένα όμορφο πάντρεμα του κόσμου της υψηλής τεχνολογίας με εκείνον της μικρομηχανικής.

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε όλες τις επαναστατικές λειτουργίες του Budii concept, μαζί με το σύστημα κουρδίσματος του ρολογιού.

More Stories
Zenith El Primero Sport