Κατέθεσε η Microsoft πατέντα για smartwatch;

Ως γνωστόν, εάν κάποιος παρακολουθεί τις αιτήσεις ευρεσιτεχνίας που καταθέτουν οι κατασκευαστές, τότε μπορεί να εντοπίσει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. 

Αυτό συμβαίνει και με την πατέντα που έχει καταθέσει η Microsoft, η οποία εκτιμάται ότι αφορά στο smartWatch που ετοιμάζει. Η πατέντα κατατέθηκε το 2012 αλλά τώρα είδε το φως της δημοσιότητας και παρουσιάζει ένα φορετό προσωπικό πληροφοριακό σύστημα, όπως το ονόμαζε η εταιρεία. 

Η συσκευή είναι αποσπώμενη από το λουράκι προκειμένου να μπορεί να προσαρμοστεί και σε άλλες συσκευές ή docking stations. Αυτό είναι ένα στοιχείο που δηλώνει ότι η παρουσίαση μίας τέτοιας συσκευής φαινομενικά προορίζεται για το λεγόμενο Internet of Things, δηλαδή την ενσωμάτωση υπολογιστικών λειτουργιών σε διάφορα αντικείμενα και συσκευές στις οποίες θα μπορεί να προσαρμοστεί. 

Κανείς δεν γνωρίζει εάν θα κάνει αυτή η πατέντα την εμπορική της εμφάνιση, αλλά το σίγουρο είναι ότι όποτε και εάν το κάνει θα τρέχει μια ελαφρώς διαφοροποιημένη εκδοχή των Windows 8. Για να δούμε…

More Stories
Bomberg’s Spartan in blue and red