Hublot: Big Bang Tourbillon Samuel Ross

Ένα δυναμικό γλυπτό για τον καρπό απο την Hublot

Tο εξάγωνο είναι ένα σχήμα που απαντά συχνά στη φύση: στις κερήθρες των μελισσών, στο καβούκι της χελώνας, στο φολιδωτό δέρμα του φιδιού, στη φλούδα του ανανά και στις νιφάδες του χιονιού. Είναι ένα δυναμικό, στιβαρό σχήμα που μπορεί να επαναλαμβάνεται χωρίς κενά, το οποίο ο άνθρωπος έχει δανειστεί από τα φυσικά περιβάλλοντα για τις δικές του κατασκευές, εκτιμώντας την αποτελεσματικότητά του.

Στο πρώτο ρολόι που σχεδιάζει για την Hublot, ο πολυβραβευμένος σχεδιαστής μόδας και καλλιτέχνης Samuel Ross μεταμορφώνει την κάσα του Big Bang σε οργανικό εξάγωνο και προσθέτει πλέγματα από εξάγωνα στο καντράν, την κάσα, το πίσω μέρος της κάσας και το λουράκι, φωτίζοντας τη δημιουργία του με πινελιές σε έντονο πορτοκαλί – το χρώμα της ενεργητικότητας και της αισιοδοξίας.

Μετά τον tattoo artist Maxime Büchi, τον νέο-ποπ εικαστικό Richard Orlinski και τον Takashi Murakami των χαμογελαστών λουλουδιών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της «Hublot Loves Art» που εγκαινίασε πριν από δέκα χρόνια, η manufacture βρίσκει τώρα πεδίο έκφρασης στο έργο του Samuel Ross, ο οποίος έλαβε το 2019 το βραβείο Design της Hublot και αναγορεύτηκε το 2020 επίσημος πρεσβευτής της. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο Ross δημιούργησε το γλυπτό REFORM, αφιερωμένο στα 40 χρόνια της Hublot. Ύψους 40cm, το έργο αυτό αντιπροσωπεύει ένα νέο fusion, συνδυάζοντας ένα φυσικό υλικό (τον γρανίτη) με ένα τεχνητό (το ατσάλι).

Αυτό ακριβώς το γλυπτό επανερμηνεύει ο καλλιτέχνης με το διαμέτρου 44mm Big Bang Tourbillon Samuel Ross το οποίο, αν και έργο τέχνης, έχει δημιουργηθεί ως ένα χρηστικό και εργονομικό αντικείμενο με υψηλή ανθεκτικότητα, χαμηλό βάρος και τέλεια εφαρμογή στον καρπό. Η κυψελωτές δομές, οι οποίες ισορροπούν ανάμεσα στο οργανικό και το industrial, πλαισιώνουν και αναδεικνύουν έναν από τους πιο ενδιαφέροντες μηχανισμούς της Hublot, τον αυτόματο Caliber HUB6035, ο οποίος αντιπαραβάλλει στο πρόσωπο του ρολογιού το tourbillon με τον μικρορότορα, διακοσμημένο με την υπογραφή της.

Διάθεση: Boutique Hublot

More Stories
Νέα συλλογή Sixties Iconic από την Glashütte Original