Τι θα γινόταν αν όλες οι μάρκες ακολουθούσαν το παράδειγμα της Η.Moser & Cie.;

Η Η. Moser & Cie. «σβήνει» το εμπορικό της σήμα από τα καντράν των concept μοντέλων της για να αφοσιωθεί στην έννοια της δημιουργίας.

Το 2015, η H. Moser & Cie. αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο του απόλυτου μινιμαλισμού, αφαιρώντας το λογότυπο της από τα καντράν των concept μοντέλων της και μετατρέποντας τα μέχρι τότε υποτιμημένα μπλε φιμέ καντράν τους σε μια εικονική υπογραφή. Αυτή η απόφαση της επιστροφής στο ουσιώδες, που απομακρύνει κάθε είδους πλεονασμού από τη διαχρονική κομψότητα του φόντου, πάρθηκε για να στρέψει τα φώτα μακριά από τη μάρκα και να προβάλλει το μεγαλείο του προϊόντος και την τεχνογνωσία που αντιπροσωπεύει.

Endeavour Center Seconds Concept x seconde/seconde/

Αυτή η τόσο πρωτοποριακή, για τον κόσμο της υψηλής ωρολογοποιίας, προσέγγιση ήταν τόσο επιτυχημένη που η H. Moser & Cie. αποφάσισε να τη συνεχίσει και έτσι ζήτησε από τον Γάλλο σχεδιαστή seconde/seconde/ να την επεξεργαστεί και να την ερμηνεύσει εκ νέου σε ένα καινούργιο concept μοντέλο. Η νέα και άκρως ριζοσπαστική πρόταση του σχεδιαστή, ο οποίος έχει επιμεληθεί δείκτες και άλλων μεγάλων εταιρειών, ήρθε με την μορφή ενός περίεργου δείκτη ώρας, σε σχήμα γόμας, ο οποίος, έντονα χρωματισμένος και πιξελωτός, αντικαθιστά τον παραδοσιακό δείκτη, προσφέροντας έτσι μια τολμηρή και ειρωνικά ποιητική πινελιά σε αυτό ξεχωριστό έργο χειροποίητης τέχνης.

To Endeavour Center Seconds Concept σχεδιασμένο από τον Παριζιάνο εικαστικό seconde/seconde/

Θέλοντας, λοιπόν, να αφήσει τα ρολόγια να “διαπρέψουν” για τον πρωταρχικό τους ρόλο, η H. Moser & Cie. αποδεικνύει με την πρότασή της ότι ένα γνήσιο πολυτελές προϊόν μπορεί να αναγνωριστεί αμέσως, ακόμη και χωρίς λογότυπο. Με τον τρόπο της κλείνει το μάτι σε όλους τους γνώστες, λέγοντας τους, ότι ένας αληθινός connoisseur επενδύει σε ένα ρολόι για τη φυσική του αξία και όχι για την επωνυμία του. Σαν μια νέα γέφυρα, λοιπόν, που ενώνει το χθες με το σήμερα, το μοντέλο Endeavour Center Seconds Concept είναι επίσης μια υπενθύμιση ότι, στις πρώτες μέρες της ωρολογοποιίας, συχνά μόνο ο μηχανισμός έφερε την υπογραφή της μάρκας. Έτσι, με την απόλυτη καθαρότητά του το καντράν, απογυμνωμένο απο περιττά στολίδια, έμενε πιστό στην ουσία της ωρολογοποιίας. Αλλά, βέβαια, το νέο μοντέλο της H. Moser & Cie. κρατάει στο σώμα του έναν ειδικά σχεδιασμένο δείκτη, που αν μη τι άλλο, κανένα μοντέλο της αγοράς δεν μπορεί να έχει.

Πίσω από την φαινομενική απλότητα του Endeavour Center Seconds Concept κρύβεται μια εμπειρογνωμοσύνη διακοσίων ετών. Στην καρδιά της ατσάλινης κάσας του χτυπάει o caliber HMC 200, ένας μηχανισμός που σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από την H. Moser & Cie. Το τύμπανο κατασκευάστηκε από την συγγενική εταιρεία της H. Moser & Cie., την Precision Engineering AG, την τεχνογνωσία της οποίας λίγες εταιρείες μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν in-house. Το Endeavour Center Seconds Concept (σχεδιασμένο από τον Παριζιάνο seconde/seconde/) μοντέλο κυκλοφορεί ως περιορισμένη έκδοση 20 τεμαχίων και θα είναι διαθέσιμο μόνο από το website της H. Moser & Cie. δικτυακός τόπος. Κάθε κομμάτι θα συνοδεύεται από ένα αποκλειστικό αριθμημένο έργο του seconde/seconde/.

Περισσότερες πληροφορίες για την H. Moser & Cie. εδώ. 

More Stories
To νέο Flying Regulator Open Gear Purple Panther της Chronoswiss