H νέα Eurowings απογειώνεται

Με τις επίσημες πωλήσεις να ξεκινούν στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου, διαθέσιμες για κράτηση είναι τώρα πτήσεις κοντινών και μακρινών αποστάσεων της Eurowings που θα πραγματοποιηθούν από τις 25 Οκτωβρίου 2015 και μετά.

Οι διεθνείς πτήσεις της Eurowings αναχωρούν από το αεροδρόμιο της Κολωνίας/Βόννης. Τα φθηνότερα εισιτήρια για διηπειρωτικές πτήσεις διατίθενται από 99,99 ευρώ ανά δρομολόγιο. Οι πρώτες πτήσεις θα αναχωρήσουν για Καραϊβική, Ντουμπάι και Ταϋλάνδη.

Η νέα Eurowings στηρίζεται στο επιτυχημένο μοντέλο της Germanwings, η οποία λανσάρεται ως μια καινοτόμα, ποιοτική, χαμηλού-κόστους αεροπορική εταιρεία στη Γερμανία και την Ευρώπη. Σε αυτή τη βάση, το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο πρόκειται να επεκτείνει αυτό το επιτυχημένο μοντέλο και στον κλάδο των point-to-point συνδέσεων σε ηπειρωτικές και διηπειρωτικές διαδρομές. Κάτω από την ομπρέλα της πλατφόρμας πωλήσεων Eurowings, η γκάμα των Ευρωπαϊκών και των εγχώριων δρομολογίων θα εμπλουτιστεί με προορισμούς σε διεθνείς πόλεις και τουριστικά θέρετρα. Από το χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων 2015/6 και μετά, το νέο δίκτυο δρομολογίων θα περιλαμβάνει το Ντουμπάι, τις πόλεις Μπανγκόγκ και Πουκέτ της Ταϋλάνδης, καθώς και τους προορισμούς Βαραντέρο, Μπριτζτάουν και Πούντα Κάνα στην Καραϊβική.  

Οι νέες διεθνείς πτήσεις της Eurowings θα πραγματοποιούνται από αεροσκάφη διηπειρωτικών πτήσεων τύπου Airbus A330-200. Από την επόμενη χειμερινή περίοδο και μετά, ο στόλος θα αποτελείται αρχικά από δύο αεροσκάφη και θα επεκταθεί σε συνολικά επτά αεροσκάφη τύπου Airbus A330. Η SunExpress Deutschland, μια κοινοπραξία της Lufthansa και της Turkish Airlines, θα διαχειρίζεται τα αεροσκάφη διηπειρωτικών πτήσεων εκ μέρους της νέας Eurowings, με δικό της προσωπικό πιλοτηρίου και καμπίνας. Ως πρώτη βάση της νέας Eurowings εκτός Γερμανίας επιλέχθηκε η Βιέννη. Αρχικά –επίσης από τον χειμώνα 2015/2016- δύο αεροσκάφη τύπου Airbus A320s θα δρομολογηθούν σε ευρωπαϊκές πτήσεις κατά τα πρώτα βήματα της επέκτασης.

Οι ναύλοι θα συμβαδίζουν με τη δημοφιλή αρχή της Germanwings «πετάξτε à la carte», η οποία λανσαρίστηκε με επιτυχία το 2013. Οι ναύλοι BEST, SMART και BASIC, που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς στους επιβάτες, θα χρησιμοποιηθούν και στη νέα Eurowings. Οι κατηγορίες ναύλων περιλαμβάνουν διάφορα επίπεδα και πακέτα υπηρεσιών. Ο ναύλος BEST προσφέρεται στους πιο απαιτητικούς επιβάτες που εκτιμούν την άνεση και την αποκλειστικότητα. Περιλαμβάνει άνετα, πολύ φαρδιά καθίσματα με μεγάλο χώρο για τα πόδια στην αποκλειστική καμπίνα στο εμπρός μέρος του αεροσκάφους. Ο ναύλος BEST περιλαμβάνει επίσης τη δωρεάν μεταφορά δύο αποσκευών έως 23 κιλά η καθεμιά, επιλογή φαγητού από κατάλογο κατά τη διάρκεια της πτήσης, προτεραιότητα στο check-in, πρόσβαση στην αίθουσα αναμονής ενώ ο επιβάτης έχει την ευκαιρία να συλλέξει μίλια (συμπεριλαμβανομένων και των HON Circle μιλίων). Ο φθηνότερος ναύλος SMART περιλαμβάνει επιπλέον υπηρεσίες, όπως μεταφορά μιας αποσκευής έως 23 κιλά, δύο γεύματα και αναψυκτικά εν πτήσει, καθώς και συλλογή μιλίων. Ο ναύλος BASIC προσφέρει μια απλή ταξιδιωτική εμπειρία σε λογική τιμή, πάνω στην οποία μπορούν να προστεθούν επιπλέον υπηρεσίες σε ατομική βάση. Για παράδειγμα, το δρομολόγιο Κολωνία/Βόννη – Ντουμπάι προσφέρεται σε τιμές από 99,99 ευρώ (ναύλος BASIC), 149,99 ευρώ (ναύλος SMART) και 399,99 ευρώ (ναύλος BEST) για απλή διαδρομή.

Κρατήσεις θέσεων μπορούν να γίνουν από σήμερα στο www.germanwings.com. Οι ναύλοι BEST και SMART διατίθενται επίσης και μέσω ταξιδιωτικών γραφείων. Οι κρατήσεις θα είναι διαθέσιμες και μέσω του www.eurowings.com από τον Οκτώβριο.

Στις διηπειρωτικές πτήσεις, η νέα Eurowings προσφέρει τρεις ελκυστικές επιλογές. Ο αποκλειστικός χώρος BEST περιλαμβάνει τις τρεις πρώτες σειρές καθισμάτων και προσφέρει τα πιο πρόσφατα καθίσματα της εταιρείας ΖΙΜ. Αυτά τα καθίσματα ανταποκρίνονται στο μοντέλο καθισμάτων της νέας κατηγορίας θέσης Premium Economy της Lufthansa, το οποίο προσφέρει 115 εκατοστά χώρο καθίσματος, η ράχη του καθίσματος έχει ανάκλιση έως και 20 εκατοστά, σε γωνία 130°, προσφέρει ξεχωριστό υποβραχιόνιο καθώς και άνετο υποπόδιο. Διατίθενται οικονομικά εισιτήρια στους ναύλους SMART και BASIC. Η επιλογή «Περισσότερη Άνεση» που μπορεί να αγοραστεί ως πρόσθετη υπηρεσία, προσφέρει καθίσματα με μεγαλύτερο χώρο ανάμεσά τους και περιλαμβάνει κουβέρτα και μαξιλάρι. Σε όλες τις διηπειρωτικές πτήσεις σε όλους τους ναύλους προσφέρεται τελευταίας τεχνολογίας ψυχαγωγικό πρόγραμμα εν πτήσει, το οποίο ο επιβάτης μπορεί να απολαύσει τόσο στις οθόνες που βρίσκονται στην πλάτη του μπροστινού του καθίσματος όσο και στις προσωπικές του ηλεκτρονικές συσκευές, όπως φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets και έξυπνα τηλέφωνα. Όλα τα αεροσκάφη διηπειρωτικών πτήσεων θα διαθέτουν επίσης Wi-Fi εν πτήσει.

Στις πτήσεις εντός Γερμανίας και εντός Ευρώπης, ο υπάρχων στόλος της Eurowings θα αντικατασταθεί σταδιακά από τις αρχές του 2015 από αεροσκάφη που θα φέρουν τα χρώματα της νέας Eurowings. Τα 23 αεροσκάφη τύπου CRJ 900s που λειτουργούσαν μέχρι τώρα, επίσης θα αντικατασταθούν από αεροσκάφη τύπου Airbus A320s. Το πρώτο A320 με τα νέα χρώματα αναχώρησε την 1η Φεβρουαρίου από το Αμβούργο για την Πράγα. Τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν περισσότερα αεροσκάφη με τα νέα χρώματα.

The premium watch magazine

More Stories
Video της παρουσίας της Roger Dubuis στη SIHH