H Hublot επιστρέφει στα Αντικύθηρα

Πολλά και ενδιαφέροντα είναι τα νέα ευρήματα στο ναυάγιο των Αντικυθήρων, με την Hublot να αποτελεί έναν από τους βασικότερους υποστηρικτές της συναρπαστικής αρχαιολογικής περιπέτειας. 

Το ναυάγιο είχε ανακαλυφθεί τυχαία, το 1901 και από τότε περίμενε μέσα στους αιώνες, να εμφανιστούν οι κατάλληλες τεχνολογίες που θα επέτρεπαν την αποτελεσματική εξερεύνησή του. Μία από αυτές είνα το Exosuit, η ειδική στολή που φέρει τα στοιχεία της Hublot και επιτρέπει στους δύτες να μείνουν αρκετή ώρα στον βυθό. 

Παράλληλα, η Hublot παρουσίασε το Oceanographic Exo4000, ένα καταδυτικό ρολόι που μπορεί να αντέξει μέχρι και σε βάθος 4000 μέτρων, το οποίο έχει δοκιμαστεί σε δεξαμενή Roxer όπου ανταποκρίθηκε σε πιέσεις αντίστοιχες με εκείνες που υπάρχουν στα 5000 μέτρα βάθους. Το κρύσταλλο ζαφειριού έχει πάχος 6,5 mm, ενώ η κάσα έχει κατασκευαστεί από τιτάνιο βαθμού 2. Η διάμετρος είναι 48 mm, ενώ η επικάλυψη SuperLuminova στο καντράν του επιτρέπει την ανάγνωση των ενδείξεων μέχρι και από απόσταση 25 cm. 

Υπάρχουν δύο κορώνες, με την μία στο 2 για τη ρύθμιση του χρόνου κατάδυσης και ακόμα μία στο 4 για τη ρύθμιση της ώρας. Δεν του λείπει, φυσικά, η βαλβίδα ηλίου, από ανοξείδωτο ατσάλι, στο 10. Στο εσωτερικό του έχει τον μηχανισμό HUB1401, με αυτόματο κούρδισμα, ο οποίος αποτελείται από 180 μέρη, έχει 23 Λίθους και προσφέρει power reserve 42 ωρών. Είναι διαθέσιμο σε λευκό rubber και nylon. 

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε την προετοιμασία της στολής exosuit για την κατάδυση στα Αντικύθηρα. 

More Stories
Raymond Weil Maestro 2139: Απόλυτα θηλυκό και μοντέρνο