H Breguet γιορτάζει τα 200 χρόνια του ρολογιού χειρός

Εάν γυρίσει κανείς 200 χρόνια πίσω θα συναντήσει τον Abraham-Louis να σχεδιάζει το πρώτο ρολόι χειρός για μία βασίλισσα. Στις 5 και 6 Οκτωβρίου του 2012, η Breguet ταξιδεύει στη Νάπολη στο μέρος όπου ξεκίνησαν όλα σε έναν εορτασμό, ο οποίος περιελάμβανε και τον εορτασμό των 10 ετών από την πρώτη εμφάνιση της σειράς Reine de Naples της Breguet. 

H Breguet πήρε τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι στο παρελθόν στα μέρη όπου έζησε η Caroline Murat, η βασίλισσα η οποία φόρεσε για πρώτη φορά ένα ρολόι χειρός. Στο μουσείο του Reggia Di Capodimonte, στα δωμάτια που έζησε η Murat, η Breguet κάλεσε τους επισκέπτες να δειπνήσουν μαζί της. Ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το πρώτο ρολόι χειρός του κόσμου. 

Ένα από τα highlights του event ήταν η παρουσίαση του επετειακού μοντέλου Reine de Naples, αναβιώνοντας το πρώτο ρολόι χειρός, μαζί με μια συνοδευτική σειρά κοσμημάτων που σχεδιάστηκαν ειδικά για τον εορτασμό των 200 ετών από την πρώτη παρουσίαση του ρολογιού χειρός. 

Το Reine De Naples του 2012 είναι ένα ρολόι που ανήκει στα Grande Complication ρολόγια της Breguet, με μηχανισμό που χτυπά την κάθε ώρα με δύο χτυπήματα. Τόσο η γεωμετρία της κάθε γέφυρας όσο και το oscillating weight σχηματίζουν ένα αντίγραφο κήπων της εποχής που έζησε η Caroline Murat και φαίνονται από το πίσω μέρος, το οποίο έχει διάφανο κρύσταλλο ζαφειριού. Στη στεφάνη του επετειακού μοντέλου υπάρχουν 28 διαμάντια και 27 μπλε ζαφείρια. Τα σφυριά φαίνονται πάνω από το καντράν στο 11 και το 1, ενώ ανάμεσά τους υπάρχει χαραγμένο ένα τριαντάφυλλο. 

Ο μηχανισμός είναι μηχανικός με αυτόματο κούρδισμα, χαραγμένος στο χέρι  και έχει 54 λίθους. Έχει power reserve 65 ώρες και 50 ώρες με τη χρήση του μηχανισμού των ήχων. Λειτουργεί σε συχνότητα 3 Hz, φορά λουράκι από δέρμα αλιγάτορα και είναι αδιάβροχο στα 30 μέτρα. 

More Stories
H TAG Heuer παρουσιάζει τα νέα Aquaracer Professional 200