Γυναικεία παπούτσια με E-Ink

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα είναι ότι τα κομμάτια που επιλέγει πολλές φορές φεύγουν από την μόδα. Ευτυχώς, η τεχνολογία έρχεται να δώσει τη λύση σε αυτό.

Η χρήση της τεχνολογίας ηλεκτρονικής μελάνης, ή αλλιώς E-Ink είναι η λύση που προτείνει η Ishuu Tech με τα παπούτσια Volvorii Timeless, τα οποία έχουν ειδικά πάνελ ηλεκτρονικής μελάνης και μία ανάλογη εφαρμογή που τρέχει σε συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS και μέσω της οποίας μπορεί η κάτοχός τους να αλλάξει το σχέδιο πάνω τους.

Η κάτοχος των παπουτσιών απλώς διαλέγει το σχέδιο που θέλει να έχει πάνω στα παπούτσια της και η συνοδευτική app το στέλνει σε εκείνα για να προβάλλεται διαρκώς, μέχρι να προκύψει κάποιο άλλο μοτίβο που επίσης μπορεί να φορτωθεί αργότερα. Μέσα στα παπούτσια υπάρχει ένας δέκτης Bluetooth Low Energy και μία μπαταρία χωρητικότητας 200 mAh, η οποία φορτίζει μέσα σε δύο ώρες και χάνει την φόρτισή της μέσα σε ένα χρονικό διάστημα από 2 έως 6 μήνες.

Το όλο project αποτελεί μία ενδιαφέρουσα ιδέα που σκοπεύει να αντλήσει χρηματοδότηση μέσω crowdfunding, ενώ στην τελική τους μορφή τα παπούτσια αυτά θα στοιχίζουν 250 δολάρια στις ΗΠΑ και αναμένεται να είναι έτοιμα για παραγωγή από τον ερχόμενο Δεκέμβριο και έπειτα.

Δείτε πώς κατασκευάζεται το έξυπνο παπούτσι, στο βίντεο που ακολουθεί!

More Stories
Pierre DeRoche Reynold