Geo.Graham Tourbillon Orrery

Το νέο ρολόι της Graham ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και αντλεί έμπνευση από την ιστορία, για να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο σύνολο που κεντρίζει το βλέμμα.

Το ρολόι αυτό έχει στο καντράν του ένα πλανητοσκόπιο όπως εκείνο που είχε κατασκευάσει ο George Graham το 1713, ένα ρολόι χειρός με ένα μίνι πλανητάριο. Στην 300ή επέτειο από τη δημιουργία του 18ου αιώνα, η Graham παρουσιάζει το νέο της μοντέλο με ένα tourbillon και ένα πλανητικό σύστημα το οποίο περιλαμβάνει τη Σελήνη, τη Γη, τον Άρη και τον Ήλιο. Ο Ήλιος είναι το Tourbillon στο κέντρο. Στο πίσω μέρος της κάσας γίνεται η μέτρηση των ετών για 300 έτη. 

Στο καντράν υπάρχουν τρεις κλίμακες από το εξωτερικό προς το εσωτερικό: Η πρώτη μετρά τις ώρες και τα λεπτά, σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο, με τη Γη να δείχνει και την ημερομηνία, ενώ μία ακόμα κλίμακα δείχνει το Ζωδιακό κύκλο (και πάλι η Γη δείχνει το Ζωδιακό σημείο στο οποίο βρισκόμαστε). Η Γη είναι από μπλε ζαφείρι, δίπλα της υπάρχει η Σελήνη από ρόδιο, ενώ ο Άρης είναι από ρουμπίνι. 

Η κάσα έχει διάμετρο 48 mm και είναι κατασκευασμένη από ροζ χρυσό, ενώ ο μηχανικός μηχανισμό G1800 έχει δημιουργηθεί για λογαριασμό της Graham από την Cristophe Claret, με διάκοσμο “Côtes de Genève”. Εκτελεί 21.600 ταλαντώσεις ανά ώρα, διαθέτει power reserve 72 ώρες και 35 λίθους. 

Το ρολόι είναι limited edition 20 κομματιών, αδιάβροχο μέχρι τα 50 μέτρα και φορά δερμάτινο λουράκι. 

More Stories
ChronosPlus How To: Ρύθμιση πυξίδας σε ένα Suunto DX