Γαστριμαργικές αφίξεις στη Βιέννη

Δύο «Gourmet-Theater» και δύο νέες αφίξεις στη βιενέζικη κουζίνα, με σύγχρονη και με παραδοσιακή κατεύθυνση: η γαστριμαργική παράδοση παραμένει σε κίνηση.

Με το Reinhard Gerers teatro άνοιξε στις 25.10.2013 ένα νέο Gourmet-Theater στη Βιέννη. Ο Gerer, ο οποίος διεύθυνε παλαιότερα μεταξύ άλλων το Hotel Bristol, το Magadalenenhof και το Gourmet-Theater Palazzo, συνδυάζει στη δική του δημιουργία το βιενέζικο τρόπο ζωής με τη γοητεία της διεθνούς ποικιλίας, προσφέροντας ένα εξαίσιο μενού τεσσάρων πιάτων. Σε μια ατμόσφαιρα μαγείας, κωμωδίας και ακροβατικής σερβίρονται μεταξύ άλλων, ένα μείγμα από πατάτες με λαρδί Mangalitza και κτένι του Αγίου Ιακώβου, μενταγιόν ελαφιού σε λευκή πολέντα και μια τριλογία από φίνα σοκολάτα. Το εστιατόριο Gerers teatro βρίσκεται σε ένα βιεννέζικο θεατρικό παλάτι με κομψούς εσωτερικούς χώρους στιλArt Nouveau.

Στις 30.10.2013 άνοιξε τις πύλες του το Toni Mörwald Palazzo. Έτσι ο Toni Mörwald διαδέχεται τον Reinhard Gerer, ο οποίος διεύθυνε από το 2003 το Palazzo στη Βιέννη. Ο Mörwald δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τοπική κουζίνα χρησιμοποιώντας βασικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Η νέα παράσταση που συνοδεύει το σερβίρισμα έχει θέμα “καρδιοκατακτητές και συγκινήσεις”. Όπως και το Gerers teatro του Reinhard Gerers, το παλάτι του Mörwald είναι εμπνευσμένο από την ατμόσφαιρα Art Nouveau και διακοσμημένο με πολλές ανακλαστικές επιφάνειες από γυαλί.

Σε ένα πεζόδρομο στην καρδιά της Βιέννης εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2013 το Labstelle. Το νέο αυτό εστιατόριο αποδίδει τις γεύσεις της παραδοσιακής βιεννέζικης κουζίνας με μοντέρνα προσέγγιση. Τα υλικά μαγειρικής προέρχονται από επιλεγμένους ντόπιους παραγωγούς. Τα λαχανικά προμηθεύονται από ένα βιεννέζικο λαχανόκηπο, το κατσικίσιο τυρί από το Δρυμό της Βιέννης και έξι τύποι ψωμιού ψήνονται στο εστιατόριο. Εκτός από το εστιατόριο με χωρητικότητα 70 ατόμων, διατίθεται και μπαρ χωρητικότητας 45 θέσεων, όπου μπορείτε να απολαύσετε τοπικά κρασιά και μουσικές εκδηλώσεις με DJs. Στην 4η συνοικία βρίσκεται από τον Ιούλιο του 2013 το Guest House «ZurHerknerin». Η ιδιοκτήτρια Stefanie Herkner μαγειρεύει στο πρώην κατάστημα υδραυλικών κλασικές συνταγές της μαμάς, όπως σούπες από σιμιγδάλι, γκούλας, και λαχανοντολμάδες.

  • Reinhard Gerers teatro, Wiener Spiegelpalast beim Gasometer, οδός Döblerhofstraße 20, 1110 Βιέννηwww.teatro-wien.at; ab 25.10.2013
  • Toni Mörwald Palazzo Gourmet-Theater, Spiegelpalast, Vorgartenstraße/Ausstellungsstraße, 1020 Βιέννη, www.palazzo.org; 30.10.2013-2.3.2014
  • Labstelle, οδός Lugeck 6, 1010 Βιέννη,www.labstelle.at
  • Zur Herknerin, οδός Wiedner Hauptstraße 36, 1040 Βιέννη, www.zurherknerin.at
More Stories
Frederique Constant: Το Classics Worldtimer Manufacture εισέρχεται στον κόσμο του NFT