F.P.Journe Quantième Perpétuel

To νέο μοντέλο της F.P. Journe, το Quantième Perpétuel έχει την ικανότητα να ρυθμίζει αυτόματα την ημερομηνία, λαμβάνοντας υπόψη τα δίσεκτα έτη και τις διαφορές στις ημέρες που έχει ο κάθε μήνας.

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν το συγκεκριμένο μοντέλο περισσότερο εύχρηστο από άλλα με διηνεκές ημερολόγιο είναι το ότι οι ρυθμίσεις γίνονται από την κορώνα που έχει τρεις διαφορετικές θέσεις και έναν ειδικό μοχλό κάτω από το 1, ο οποίος χρησιμοποιείται για την απαραίτητη διόρθωση μία φορά κάθε 4 χρόνια, η οποία πλέον δεν απαιτεί εργαλεία για να ολοκληρωθεί.

Ο μηχανισμός του ρολογιού έχει αυτόματο κούρδισμα και βασίζεται πάνω στον Octa Calibre 1300.3 της φίρμας και είναι εξοπλισμένος με χρυσό ρότορα 22 Καρατίων. Προσφέρει ένα εντυπωσιακό power reserve 120 ωρών και εκτελεί 21.600 ταλαντώσεις την ώρα. Ο μηχανισμός μαζί με το καντράν αποτελείται από 374 μέρη και έχει 37 λίθους. Βρίσκεται μέσα σε μία κάσα από ροζ χρυσό ή πλατίνα διαμέτρου 40 ή 42 mm και φορά δερμάτινο λουράκι.

Υποστηρίζει ώρες και λεπτά με ξεχωριστά παράθυρα για την ημέρα, τον μήνα  και την ημερομηνία. Στο 9 υπάρχει η ένδειξη του power reserve, ενώ στο κέντρο του καντράν υπάρχει ένας μικρός δείκτης για το δίσεκτο έτος.

Μόλις 900 κομμάτια από αυτό το όμορφο ρολόι πρόκειται να κατασκευαστούν.

More Stories
ULYSSE NARDIN X NORRØNA