Επετειακά μοντέλα από τη Longines

Με την αφορμή της συμπλήρωσης των 180 ετών από την ίδρυση της Longines, πρόκειται να κυκλοφορήσουν νέα μοντέλα, με προεξάρχον το Longines Avigation Watch Type A-7, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την πλούσια παράδοση της manufacture, η οποία είναι άμεσα συνυφασμένη με τον κόσμο της αεροπορίας. 

Πρόκειται για έναν χρονογράφο single push piece column wheel, με τον μηχανισμό L788 που έχει εξελιχθεί ειδικά για τη Longines και χαρακτηριστικό design και κεκλιμένο καντράν που τραβά πάνω του τα βλέμματα. Παρόλο που πρόκειται για ένα σύγχρονο ρολόι, υπάρχει άμεση σχέση με τα σχέδια της δεκαετίας του 1930, ενώ το όνομα Type A-7 παραπέμπει στην ονοματολογία του αμερικανικού στρατού. 

Το κεκλιμένο καντράν είχε σκοπό να κάνει τις ενδείξεις του χρονογράφου αναγνώσιμες ακόμα και σε ακραίες συνθήκες πτήσης, καθώς ο χρονογράφος φοριόταν στο εσωτερικό του χεριού και μπορούσε να είναι ευθυγραμμισμένος με τα όργανα του αεροσκάφους. 

Η κάσα του έχει διάμετρο 49 mm, ενώ όλες οι λειτουργίες του χρονογράφου μπορεί να τις χειριστεί ο κάτοχός του με ένα μόνο πάτημα του κεντρικού κουμπιού 

More Stories
Η Breguet υποστηρίζει φιλανθρωπικό κονσέρτο