Εντυπωσιακή η παρουσία της Tag Heuer στη φετινή Baselworld

Με νέο περίπτερο που σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο, Herzog και Meuron, η TAG Heuer ξεχωρίζει στον ανανεωμένο εκθεσιακό χώρο της Βασιλείας, καταλαμβάνοντας συνολική έκταση 1863 τετραγωνικών μέτρων με 40 ξεχωριστές αίθουσες συνεδρίων σε 3 επίπεδα.

18 μήνες που χρειάστηκαν για το σχεδιασμό και την κατασκευή του νέου περιπτέρου. Περίπου εκατό άνθρωποι εργάστηκαν για 7 εβδομάδες για να δημιουργήσουν αυτό το πολυτελές έργο, το οποίο μεταφέρθηκε από την Ιταλία με 50 φορτηγά. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, θα φιλοξενηθούν πάνω από 2.000 διαφορετικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις τύπου και επαγγελματικές συναντήσεις.

170 υπάλληλοι και 11 άτομα υποδοχής, θα παρουσιάσουν σε δημοσιογράφους και καταστηματάρχες μέσα σε ένα πολυτελές περιβάλλον τα νέα προϊόντα της TAG Heuer και τη σειρά Carrera που γιορτάζει φέτος την 50η επέτειο από τη δημιουργία της. Εμπνευσμένη από την επέτειο αυτή,η εσωτερική διακόσμηση του περιπτέρου θυμίζει «καλλιτεχνική» σκηνή της δεκαετίας του εξήντα: διάσπαρτα στοιχεία από Calder Rothko στυλ δίνουν ένα αποτέλεσμα που αποτυπώνεται σε ένα περιβάλλον ήσυχο που συνδυάζει φινέτσα, αριστοκρατικά υλικά, όπως έβενο, χρωματισμένο μασίφ ξύλο βελανιδιάς και μεταλλικό λινό με περισσότερα τεχνικά στοιχεία, όπως το τεντωμένο ύφασμα της πρόσοψης.

Σχεδιασμένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Ottavio Di Blasi – που συνεργάζεται για τρίτη χρονιά με την TAG Heuer – το περίπτερο διαθέτει 3-D πρόσοψη που συμβολίζει την αυστηρή αλλά δυναμική και καινοτόμο μάρκα ωρολογίων. Το σαλόνι διαθέτει ένα τεράστιο κεντρικό φως από όπου είναι ορατά και τα τρία επίπεδα του περιπτέρου. Η δημιουργικότητα των σχεδιαστών εκφράζεται μέσα από τις βασικές αρχές του κύρους και της απόδοσης,ακριβώς όπως και οι σχεδιαστές της TAG Heuer.

Τέλος, στο προαύλιο του περιπτέρου πρωταγωνιστεί ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο McLaren 12c GT, εμπνευσμένο από το αμάξωμα των αυτοκινήτων F1 της McLaren για να υπενθυμίσει στους λάτρεις των ιδιαίτερων αυτοκινήτων ότι η διαφορά ανάμεσα σε ένα ξεχωριστό χρονογράφο και ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι μόνο το μέγεθος

More Stories
ChronosPlus VideoPedia: Flyback Chronograph