Ένας Έλληνας κωπηλατεί για καλό σκοπό

Ξεπερνώντας τα όρια του, ο Δημήτρης Κόκκορης θα είναι ο Έλληνας αθλητής που θα συμμετέχει στη μεγάλη προσπάθεια του Αυστραλού Adventurer Huw Kingston να γυρίσει την Μεσόγειο με καγιάκ,? ?ποδήλατο, περπάτημα και κωπηλασία, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την? ?οικονομική στήριξη της παγκόσμιας οργάνωσης Save The Children, η οποία? ?υποστηρίζει παιδιά που έχουν πληγεί από τους πολέμους και συμπλοκές σε? ?διάφορες χώρες του κόσμου.?

?Ο τολμηρός Έλληνας κωπηλάτης, μέλος της ομάδας περιπέτειας Cannibals? ?Adventure Team, θα συναντήσει τα υπόλοιπα ?δύο ?μέλη της ομάδας στα Χανιά?, απ’ όπου μέσα στο ειδικής κατασκευής κωπήλατο σκάφος τους,? ?θα ταξιδέψουν ?μαζί ?μέχρι τα νότια παράλια της Τουρκία?ς?, κωπηλατώντας όλη μέρα, χωρίς στάσεις και? ?χωρίς την υποστήριξη συνοδευτικού σκάφους. Εκεί θα ολοκληρωθεί ?το κωπηλατικό σκέλος αυτής τ?η?ς? πρωτότυπης ?αποστολής? ευαισθητοποίησης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από τις 12/02, με τον? ?Huw Kingston και τον Marin Medak να τραβούν την προσοχή του κόσμου για το? ?απίστευτο θάρρος και την επιμονή τους.? ?

Αξίζει να σημειωθεί, πως όλα τα έσοδα της αποστολής θα δοθούν για τις? ?δράσεις της Οργάνωσης για τα παιδιά της Συρίας.?

Αν θέλετε και εσείς να στηρίξετε την προσπάθεια του Δημήτρη, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.dimitriskokkoris.com ή στο https://www.facebook.com/cannibals.gr

Αθλητικό προφίλ του Δημήτρη Κόκκορη

Ο Δημήτρης είναι ένας πολυδιάστατος αθλητής. Είχε τη τύχη o πατέρας του να τον βγάλει από μικρό παιδί στη θάλασσα και στα βουνά. Έτσι σε ηλικία 4 ετών ξεκίνησε ιστιοσανίδα και χιονοδρομία. Αυτά τα δύο αθλήματα τα υπηρέτησε αγωνιστικά μέχρι και τα 18 του όπου έφυγε για Αμερική, να σπουδάσει Διοίκηση Γραφικών Τεχνών & Επικοινωνία.  Ταυτόχρονα, στα σχολικά του χρόνια συμμετείχε σε διασυλλογικούς αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στα αθλήματα του στίβου και του τέννις, με πολλές διακρίσεις. Πριν φύγει για Αμερική, είχε ολοκληρώσει την αγωνιστική του εκπαίδευση στην ιστιοπλο?α ανοικτής  θαλάσσης. Στην Αμερική ήταν βασικό μέλος της πανεπιστημιακής ομάδας κολύμβησης και water polo, κερδίζοντας μια χρονιά το πολιτειακό πρωτάθλημα. Εκεί ξεκίνησε να ασχολείται συστηματικά και με τις πολεμικές τέχνες, την ιππασία, το aerobic, έκανε την πρώτη του ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο, ενώ απέκτησε και την πιστοποίηση του ως  ναυαγοσώστης του Ερυθρού Σταυρού της Αμερικής. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, συμμετείχε μια χρονιά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αγωνιστικού aerobic, το οποίο και  κέρδισε στην κατηγορία του. Στη συνέχεια εργάστηκε για 3 χρόνια ως γυμναστής αεροβικής σε γυμναστήρια της Αθήνας. Το 2004 γύρισε πάλι στο βουνό ξεκινώντας αναρρίχηση και χειμερινή ορειβασία, παρακολουθώντας τις αντίστοιχες σχολές ορειβατικών συλλόγων.

Παρέα με τον Τζώρτζη Μηλιά, έχει ανοίξει το αναρριχητικό πεδίο Κόκκινη Στέγη στον Παρνασσό. Σήμερα προσπαθεί να συμπληρώσει την απαραίτητη δράση του στα βουνά, με σκοπό στο μέλλον να καταφέρει να γίνει οδηγός βουνού. Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω, απέκτησε τα διπλώματα του στην αυτόνομη κατάδυση και έκανε επανεκπαίδευση στη ναυαγοσωστική και τις πρώτες βοήθειες. Ασχολείται ενεργά με το ποδήλατο βουνού, την ορειβασία και την άθληση στη φύση. Τον Σεπτέμβριο του 2009 ήρθε σε πρώτη επαφή με το θαλάσσιο καγιάκ, κάνοντας τον γύρο της Λευκάδας. Έκτοτε έχει κωπηλατήσει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ολοκληρώνοντας περίπλους και διάπλους νησιών. Το 2012, παρέα με τον Σταύρο Γεωργαράκη, ξεκίνησαν την οργάνωση μιας ομάδας περιπέτειας, την Cannibals Adventure Team, με σκοπό να μεταδώσουν σε όλο τον κόσμο την αγάπη τους για τη φύση και το μικρόβιο της ασφαλούς ενασχόλησης και εκπαίδευσης στις υπαίθριες δραστηριότητες.

The premium watch magazine

More Stories
Νέα έκδοση για το Excalibur Quatuor