Ένας χρονογράφος που φροντίζει την υγεία σας

To Longines Asthmometer-Pulsometer Chronograph είναι ένα ρολόι το οποίο, όπως δηλώνει και το όνομά του, βασίζεται σε ένα εργαλείο εξέτασης της υγείας των ανθρώπων, ένα μοντέλο που είχε παρουσιαστεί το 1963.

Με το καινούριο μοντέλο, ο κάτοχός του δεν βλέπει μόνο την ώρα, αλλά μπορεί να μετρήσει τον καρδιακό του ρυθμό και την αναπνοή του. Οι κλίμακες πάνω στο καντράν μπορούν να φανούν χρήσιμες όχι μόνο σε αθλητές που προπονούνται, αλλά και σε γιατρούς που θέλουν να ρίξουν μια γρήγορη ματιά στις ζωτικές λειτουργίες κάποιου.

Με κόκκινο χρώμα στο καντράν είναι η κλίμακα μέτρησης του καρδιακού ρυθμού, ενώ με μπλε εκείνη που μετρά την αναπνοή. Η κάσα έχει διάμετρο 38,50 mm και το ρολόι φορά δερμάτινο λουράκι. Στο εσωτερικό του υπάρχει ο μηχανικός μηχανισμός L652.2 με αυτόματο κούρδισμα. Έχει 33 Λίθους, εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις ανά ώρα και έχει power reserve 37 ώρες. Υποστηρίζει ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, ημερομηνία σε παράθυρο στο 6. Στο 3 είναι το totalizer των 30 λεπτών και εκείνο των ωρών στο 6. Το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 30 μέτρα.

More Stories
H Breguet σε νέο χώρο στη Βόρεια Αμερική