Ένα ρολόι που υμνεί τη ροκ

H ArtyA δεν κατασκευάζει συμβατικά ρολόγια και γνωρίζει πώς να εντυπωσιάσει τους φίλους της ωρολογοποιίας με τα σχέδιά της. Με το Son of Sound Broken Glass ακολουθεί τη γνωστή αντισυμβατική συνταγή της, με πιο ροκ διάθεση, επομένως δεν μπορούμε παρά να κάνουμε τη σχετική μας αναφορά. 

Πρόκειται για ένα ρολόι του οποίου η κάσα θυμίζει την άκρη μίας ηλεκτρικής κιθάρας, ή για την ακρίβεια ενός ηλεκτρικού μπάσου με τα τέσσερα κλειδιά για το κούρδισμα. Το σχήμα είναι μοναδικό και έχει διάμετρο 38 mm στο πιο λεπτό σημείο και 43 mm στο πιο πλατύ. Το υλικό κατασκευής είναι ατσάλι. 

Ο μηχανισμός του είναι ο ArtyA Woodstock (ακόμα μία ευθεία ροκ αναφορά), ο οποίος είναι μηχανικός με αυτόματο κούρδισμα και πατενταρισμένο σύστημα Active Tuning Pegs System, ή ATPS. Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις ανά ώρα και έχει power reserve 48 ώρες. Το σύστημα ATPS αναλαμβάνει να σας δώσει την αίσθηση του κουρδίσματος για να ρυθμίσετε την ώρα ή να χειριστείτε τον χρονογράφο, καθώς τα κλειδιά εκατέρωθεν της κάσας περιστρέφονται όπως αυτά σε μία κιθάρα ή ένα μπάσο. 

Στο καντράν που υπάρχει το μοτίβο του σπασμένου γυαλιού, μαζι με δύο κλειδιά και ομοίωμα τεσσάρων χορδών, βλέπει κανείς κεντρικά τα λεπτά, ενώ δεξιά και αριστερά του δείκτη των λεπτών είναι τα δύο totalizers του χρονογράφου. Στο κέντρο υπάρχει ένα παράθυρο για τις ώρες και ένα για την ημερομηνία. Το μοναδικό αυτό ρολόι φορά δερμάτινο (τι άλλο θα μπορούσε να φορά άλλωστε;) λουράκι. 

More Stories
Σύνδεση Android smartwatches με συσκευές Apple