Ένα ρολόι-γιατρός από την Basis

H Basis Science είναι μια νέα εταιρεία με έδρα το San Francisco η οποία μόλις παρουσίασε το νέο της καινοτόμο ρολόι με το όνομα Basis Health Tracker, το οποίο αποτελεί περισσότερο ένα gadget για να παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας σας και λιγότερο ένα κανονικο ρολόι χειρός. 

Στο εσωτερικό του διαθέτει 4 αισθητήρες προκειμένου να μετρά μια σειρά από βιομετρικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Μετρά, λοιπόν, τη ροή του αίματος και με μια φωτεινή ένδειξη προβάλλει τον καρδιακό σας παλμό. Έχει επιταχυνσιόμετρο (accelerometer) για να καταγράφει το πόσο και πώς κινείστε, ενώ ειδικός αισθητήρας μετρά το πόσο ιδρώνετε. Δεν θα μπορούσε φυσικά να του λείπει και το θερμόμετρο, για να μετρά τη θερμοκρασία σας. 

Το ρολόι καταγράφει αυτόματα τις συνήθειες του ύπνου, ενώ διακρίνεται για την αντοχή του, ακόμα και σε παρατεταμένες περιόδους κάτω από το ντους. Ο σκοπός όλων αυτών των μετρήσεων είναι να κάνουν τον κάθε χρήστη να ακολουθήσει έναν τρόπο ζωής γεμάτο Fitness προκειμένου να καταγράφουν την εξέλιξη της απόδοσής τους. 

Εκτός από το web interface όπου ο χρήστης μπορεί να επεξεργαστεί τα δεδομένα του, σύντομα θα ακολουθήσουν και οι ανάλογες εφαρμογές για iOS και Android. Μπορείτε να δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το ενδιαφέρον αυτό wadget, όπως και στο video που ακολουθεί. 

More Stories
Breitling Transocean Chronograph 1915