Ένα ρολόι για άτομα με προβλήματα όρασης

Μπορεί να παρουσιάζουμε διαρκώς νέα ρολόγια, αλλά μέχρι τώρα δεν είχαμε σκεφτεί τη σχέση που μπορεί να έχει με την μέτρηση του χρόνου ένα άτομο περιορισμένης ή καθόλου όρασης.

Η εταιρεία Eone κάνει το ντεμπούτο της με το μοντέλο Bradley, το οποίο υπόσχεται να λύσει αυτό το πρόβλημα με ξεχωριστό στυλ και χωρίς να “φωνάζει” ότι το φορά ένας τυφλός. Μία μαγνητική μπίλια περιστρέφεται στο καντράν, το οποίο έχει ανάγλυφα στοιχεία και μπορεί κανείς να διαβάσει τα λεπτά με την αφή. Μία άλλη βρίσκεται στο πλάι, προκειμένου να διαβάσει κανείς και την ώρα.

Ακόμα και άν κάνει κάποιος μια άγαρμπη κίνηση και μετακινήσει την μπίλια, με ένα κούνημα του ρολογιού θα επιστρέψει στη σωστή ώρα. Η κάσα έχει διάμετρο 40 mm και είναι φτιαγμένη από τιτάνιο ενώ το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 50 μέτρα. Αναφορικά με το λουράκι, μπορεί κανείς να επιλέξει δέρμα, μπρασελέ, ή ύφασμα σε διάφορα χρώματα.

Έχει ήδη ξεκινήσει μία σχετική καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων στο Kickstarter, η οποία προσφέρει ένα ρολόι έναντι 128 δολαρίων, προτού να ξεκινήσει η κανονική παραγωγή, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον προσεχή Δεκέμβρη.

More Stories
Girard Perregaux Neo Tourbillon with three bridges