Ένα… περίπου smartwatch!

To συγκεκριμένο μοντέλο δεν μπορεί κανείς να το αποκαλέσει με βεβαιότητα smartWatch, καθώς μοιάζει περισσότερο με ένα περιδέραιο με οθόνη και λειτουργικό σύστημα Android. 

Το Rufus Cuff είναι μεγαλύτερο από όλες τις αντίστοιχες smart προτάσεις και δεν είναι τυχαίο που ο χαρακτηρισμός του είναι εκείνος του wrist communicator. Είναι εξοπλισμένο με Android 4.4 KitKat και η οθόνη του έχει διαγώνιο 3 ιντσών, όσο μεγάλη είναι δηλαδή και η οθόνη στο πίσω μέρος μίας DSLR κάμερας. Η ανάλυσή της είναι 400×240 pixels, ενώ το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι τρέχει κανονικά όλες τις εφαρμογές που θα υποστήριζε το smartphone σας. 

Το κακό είναι ότι απαιτεί σύνδεση με το τηλέφωνο για να λειτουργήσει, καθώς δεν έχει είσοδο κάρτας SIM. Χώρος υπάρχει πάντως! Πάντως το να το φορά κανείς μοιάζει σα να παίζει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, παρόλο που βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Εάν έχετε απορία περί του εάν υποστηρίζει το Android Wear, η απάντηση είναι αρνητική, καθώς το μέγεθός του τού επιτρέπει να τρέχει λειτουργικό Android χωρίς περιορισμούς. 

Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές έτρεχε η καμπάνια του στο Indiegogo μέσω της οποίας η Rufus επεδίωκε να αντλήσει τα κατάλληλα κεφάλαια για να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του. Μπορείτε να το δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί. 

More Stories
Chronos plus, issue 48: υποδεχόμαστε τον χειμώνα με ένα τεύχος επικών διαστάσεων