Διεθνές πιστοποιητικό από την FHH

To Fondation de la Haute Horlogerie (FHH) ανακοίνωσε το διεθνές πιστοποιητικό γνώσεων υψηλής ωρολογοποιίας, ή αλλιώς το HH Certificate, προκειμένου οι πωλητές ρολογιών-και όχι μόνο- να είναι γνώστες του αντικειμένου. 

Πρόκειται για μία προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου πώλησης ρολογιών από ανθρώπους που δεν είναι γνώστες του χώρου της Υψηλής Ωρολογοποιίας, με αποτέλεσμα πολύ συχνά να συμβαίνουν ευτράπελα και παρανοήσεις για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες ενός μοντέλου. 

Το test της FHH αποτελείται από 160 τυχαία ταξινομημένες ερωτήσεις που αφορούν σε θέματα υψηλής ωρολογοποιίας και διάρκειας 2 ωρών. Οι ερωτήσεις αφορούν σε τεχνικά ζητήματα, σε στοιχεία της ιστορίας πολλών γνωστών οίκων, στη χρήση των υλικών και σε άλλες γνώσεις για το ρολόι. 

Ανάλογα με το σκορ που θα πετύχει ο εξεταζόμενος μπορούν να επιτευχθούν τρία διαφορετικά επίπεδα. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν μέρος, κάνοντας την εγγραφή τους στο http://www.hhcertification.org. Το κόστος συμμετοχής στην εξέταση που θα λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη, τον Απρίλιο του 2015, σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, είναι 385 δολάρια.

Η FHH έδωσε στην δημοσιότητα και δύο βίντεο για την ανακοίνωση του διεθνούς πιστοποιητικού γνώσης των ζητημάτων της Υψηλής Ωρολογοποιίας, τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω. 

 

More Stories
Ακόμα μία ενδιαφέρουσα ισλανδική πρόταση