De Bethune: Cempasúchil II

Ένα ρολόι με δύο πρόσωπα, εμπνευσμένο από την Μεξικανική κουλτούρα

Στην έκθεση SIAR στο Μεξικό, η De Bethune παρουσίασε ένα μοναδικό ρολόι που γιορτάζει την Ημέρα των Νεκρών (Dia de Muertos). Ο Denis Flageollet δεν κρύβει το γεγονός ότι από την κυκλοφορία του Kind-of-Two το 2020, ιντριγκάρεται με την ιδέα των ρολογιών διπλής όψης και ανυπομονεί να λάβει αιτήματα συλλεκτών για μοναδικά κομμάτια.

Το πρώτο καντράν του μοναδικού αυτού κομματιού μετατρέπεται σε χορευτική πίστα για δύο σκελετούς, που με τιςκινήσεις τους δείχνουν τις ώρες και τα λεπτά. Στην άλλη πλευρά του, η διακόσμηση απεικονίζει του δύο σκελετούς «σε δράση». Ολόκληρο το έργο χαρακτικής και στις δύο πλευρές του ρολογιού αποτίνει φόρο τιμής στον λαμπρό Μεξικανό χαράκτη José Guadalupe Posada, έναν καλλιτέχνη που έκανε τους νεκρούς να χορεύουν στα τέλη του 19ου αιώνα και ενέπνευσετους Denis Flageollet και Michèle Rothen το 2020 όταν σχεδίαζαν το DW5 Cempasúchil.

Με αυτή τη νέα δημιουργία, επέλεξαν για άλλη μια φορά τους αισθητικούς κώδικες και τις λεπτομέρειες του έργου του Posada, ο οποίος έχει κερδίσει αναγωνρισιμότητα για την ιδιοφυΐα του και την ικανότητά του να μετατρέπει μια μακάβρια ιδέα σε ευχάριστη σκηνή. Η κάσα από τιτάνιο έρχεται στο χαρακτηριστικό μπλε χρώμα της μάρκας, και είναι χαραγμένη με διακριτικά χρυσά ένθετα που την φωτίζουν και προσδίδουν μια διακριτική πινελιά πολυτέλειας.

 

More Stories
Η Gilda της Eberhard & Co. στον Κήπο της Εδέμ