Cristophe Claret Soprano

H Cristophe Claret προσπαθεί πάντοτε να κάνει τη διαφορά με τα ρολόγια που παρουσιάζει, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη που έχει βαλθεί να το πράξει ακόμα μία φορά με το νέο της δημιούργημα, το Cristophe Claret Soprano, το οποίο μέσα στην κάσα των 45 mm απο λευκό ή ροζ χρυσό φιλοξενεί δύο complications.

Όπως συμβαίνει σε όλες τις δημιουργίες της Cristophe Claret, έτσι και εδώ, υπάρχει ένα tourbillon, συγκεκριμένα εδώ έχουμε ένα flying tourbillon στο 6, που εκτελεί μία περιστροφή σε 60 δευτερόλεπτα και λειτουργεί ως ένας δείκτης δευτερολέπτων. Το κλουβί του tourbillon είναι στερεωμένο σε μία γέφυρα Charles X, που επιτρέπει τη στήριξη με έναν βραχίονα. 

Εκτός από το flying tourbillon το Soprano είναι εξοπλισμένο με ένα minute repeater, το οποίο έχει τέσσερα διαφορετικά gongs και τον ίδιο αριθμό σφυριών. Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε άλλα minute repeaters, στην προκειμένη περίπτωση τα gongs κάνουν δύο κινήσεις αντί για μία και για αυτό το χαρακτηριστικό τους ονομάζονται Cathedral Gongs. Το τιτάνιο 5 από το οποίο είναι κατασκευασμένη κατά κύριο λόγο η κάσα είναι γνωστό υλικό υψηλής ηχητικής απόδοσης, συντελώντας στην όλη λειτουργία. Μόλις ενεργοποιηθούν τα gongs παίζουν τα Wesminster Chimes, τα οποία μπορείτε να ακούσετε και στο τέλος του τετράλεπτου βίντεο που ακολουθεί. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο μηχανισμός αυτός είναι ο TRD98, o οποίος αποτελείται από 450 μέρη, έχει 39 λίθους, power reserve 72 ώρες και εκτελεί 21.600 ταλαντώσεις την ώρα. Η ενδεικτική τιμή του ρολογιού αυτού στις ΗΠΑ είναι τα 500.000 δολάρια. 

More Stories
To Serpenti Spiga της Bulgari