Breva Genie 02 Terra με μηχανικό αλτίμετρο

H Breva με το Genie 01 είχε ταράξει τα νερά της υψηλής ωρολογοποιίας, καθώς είχε καταφέρει να παρουσιάσει έναν ολοκληρωμένο μετεωρολογικό σταθμό με μηχανικό μηχανισμό. Η νέα της δημιουργία, το Genie 02, είναι ένα μηχανικό αλτίμετρο υψηλής ακρίβειας. 

Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται ένα μηχανικό αλτίμετρο, χρήσιμο για όσους κάνουν extreme sports και ανεβαίνουν στο βουνό. Τα πάντα γίνονται με την μέτρηση της ατμοσφαιρικής πίεσης, μέσα από μία ειδική βαλβίδα στο πλάι. Στην περίπτωση του Genie 02 δίνεται έμφαση στη μέτρηση του υψομέτρου και όχι της βαρομετρικής πίεσης. 

Η κάσα του είναι από τιτάνιο και έχει διάμετρο 44,7 mm. Στο 8 υπάρχει ένα υποκαντράν που δείχνει τις ώρες και τα λεπτά, ενώ στο 2 υπάρχει ένα άλλο υποκαντράν για τη μέτρηση του υψομέτρου. Στη στεφάνη υπάρχει ένας ακόμα δείκτης υψομέτρου μέχρι και τα 5000 μέτρα. Στο 12 υπάρχει ένα μικρό υποκαντράν για τα δευτερόλεπτα και κάτω από το κυκλικό αλτίμετρο, βρίσκει κανείς την ένδειξη του power reserve, μαζί με μία ένδειξη για το αν είναι ανοιχτή ή κλειστή η βαλβίδα του αέρα. 

Ο μηχανισμός του ρολογιού, ο οποίος έχει κατασκευαστεί από τονJean-François Mojon και την ομάδα του, Chronode, έχει συχνότητα λειτουργίας τα 3Hz, φέρει 45 λίθους και αποτελείται από 415 μέρη. Έχει power reserve 65 ώρες και κουρδίζει στο χέρι. Το ρολόι είναι εξαιρετικά limited, καθώς μόνο 55 κομμάτια θα κατασκευαστούν, ενώ η τιμή του στις ΗΠΑ υπολογίζεται στα 132.000 δολάρια. 

Μπορείτε να το απολαύσετε σε λειτουργία στο ακόλουθο βίντεο. 

More Stories
Το θηλυκό Breitling Colt 36