Breitling Chronomat Airborne

Έχοντας μια πλούσια ιστορία 30 ετών στο χέρι των πιλότων, η Breitling παρουσιάζει το Chronomat Airborne, μία ειδική έκδοση του 2014.

Ήταν το 1984, όταν η Breitling γιόρταζε τα 100 χρόνια της, που παρουσιάστηκε η συλλογή Chronomat, η οποία δεν άργησε να γίνει best seller, ενώ το 2009 το Chronomat ήταν το πρώτο μοντέλο της σειράς που απέκτησε έναν μηχανισμό εξολοκλήρου κατασκευασμένο από την Breitling. 

Το μοντέλο του 2014 είναι ευθέως εμπνευσμένο από το μοντέλο που είχε δημιουργήσει η Breitling, το 1983 αποκλειστικά για την αεροβατική ομάδα Frecce Tricolori της Ιταλίας. Το νέο μοντέλο μπορεί κανείς να το χειριστεί με γάντια, ενώ η περιστρεφόμενη στεφάνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό των χρόνων πτήσης. Είναι διαθέσιμο σε κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, διαμέτρου 41 και 44 mm, ενώ οι διαμορφώσεις του καντράν είναι είτε μαύρο με ασημί υποκαντράν, είτε ασημί με μαύρα υποκαντράν. 

Στο πίσω μέρος είναι χαραγμένη η φράση “Edition Speciale 30e Anniversaire” σηματοδοτώντας την επέτειο των 30 ετών, μαζί με το σχήμα ενός Aermacchi, του αεροσκάφους με το οποίο επιχειρούσε η ιταλική αεροβατική ομάδα. Στο εσωτερικό του έχει τον μηχανισμό Breitling Caliber 01, με πιστοποίηση χρονομέτρου COSC και αυτόματο κούρδισμα. Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις ανά ώρα, με 47 λίθους, power reserve 70 ώρες. Κεντρικά υποστηρίζει ώρα, λεπτά, δείκτη χρονογράφου, στο 4.30 έχει το παράθυρο ημερομηνίας, με το υποκαντράν για τα δευτερόλεπτα στο 6 και τα totalizers στο 3 και το 9. 

Αξίζει να δείτε και το εντυπωσιακό promo video της Breitling. 

More Stories
Bulova Precisionist X: H εξέλιξη ενός στιβαρού χρονογράφου