Απεβίωσε ο Raymond Weil

O κόσμος της υψηλής ωρολογοποιίας είναι από την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014 φτωχότερος, καθώς έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που ίδρυσε και έδωσε το όνομά του σε έναν από τους πιο γνωστούς οίκους, ο κ. Raymond Weil. 

O πρωτοπόρος κ. Weil απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών, αλλά είχε προλάβει σε αυτά τα χρόνια να ξεχωρίσει στον ανταγωνιστικό κόσμο της υψηλής ωρολογοποιίας. Η εταιρεία του είχε ιδρυθεί το 1976, μία χρονιά που αποτελούσε σημείο καμπής για τον κόσμο του ρολογιού. Ο Raymond Weil, όμως, δεν δίστασε και είδε το ρολόι ως ένα πολυτελές αξεσουάρ, υψηλής αξίας. 

Τα δημιουργήματα της εταιρείας χαίρουν μεγάλης αποδοχής από το κοινό, ενώ η εταιρεία είναι από τους λίγους οίκους που φέρουν το όνομα του ιδρυτή τους, ενώ συνεχίζουν να λειτουργούν ως μία οικογενειακή επιχείρηση, παρόλο που έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα. 

Ο Raymond Weil κατείχε διάφορες θέσεις σε διεθνείς οργανισμούς, αφού διετέλεσε Πρόεδρος του Geneva Watchmaker Union, Αντιπρόεδρος του Watchmaking Industry Training Centre και μέλος του Watchmaking Federation. Μέχρι το 1995 ήταν Πρόεδρος της επιτροπής εκθετών της έκθεσης Basel International Watch and Jewellery. Λάτρευε την οικογένειά του, τη ζωγραφική, τις πτήσεις, ενώ ήταν παθιασμένος με την κλασική και λυρική μουσική, καθώς και την μοντέρνα τέχνη. Ένας πραγματικός ωρολογοποιός δηλαδή, τον οποίο θα θυμόμαστε όλοι με αγάπη. 

Στο βίντεο που ακολουθεί τον βλέπουμε σε μία συνέντευξη του 2011. 

More Stories
Η Vostok-Europe στο 5th Kavala AirSea Show