70 εκ. επιβάτες στην Emirates το 2020

Η Emirates αναμένει το 2020 να εξυπηρετεί 70 εκατομμύρια επιβάτες και η αεροπορική εταιρεία μαζί με τους συνεργάτες της στο Ντουμπάι, έχουν ήδη αναπτύξει σχετικά σχέδια, προκειμένου να εξασφαλίσουν την κατασκευή των σωστών υποδομών, που θα υποστηρίξουν και θα επωφεληθούν αυτής της ανάπτυξης.

Τα σχέδια ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τον πρόεδρο της Emirates Airline, Tim Clark σε παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε σε εκπροσώπους του Διεθνούς Γραφείου Εκθέσεων (Bureau International des Expositions, ΒΙΕ), που επισκέφθηκαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να λάβουν την τελική τους απόφαση για τη διοργανώτρια πόλη του 2020 World Expo. Το Ντουμπάι είναι μεταξύ των πόλεων που έχουν υποβάλει υποψηφιότητα για τη διοργάνωσή του.

Πάνω από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε απόσταση μιας πτήσης διάρκειας 4 ωρών από το Ντουμπάι, ενώ τα δύο τρίτα βρίσκονται σε απόσταση μιας πτήσης διάρκειας 8 ωρών. Σήμερα, η Emirates πραγματοποιεί σχεδόν 3.200 πτήσεις την εβδομάδα σε παγκόσμιο επίπεδο προς 135 προορισμούς σε 76 χώρες. Από τον Ιανουάριο του 2012, η Emirates έχει ξεκινήσει υπηρεσίες σε 20 νέους προορισμούς, προσθέτοντας αεροπορικές συνδέσεις που θα ωφελήσουν το εμπόριο και τον τουρισμό του Ντουμπάι αλλά και άλλων χωρών​​. Πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, θα ξεκινήσει νέες υπηρεσίες προς Κόνακρι (27 Οκτωβρίου), Σιαλκότ (5 Νοεμβρίου) και Καμπούλ (4 Δεκεμβρίου).

 

Έτοιμοι για το μέλλον

Η Emirates είναι σήμερα ο μεγαλύτερος διαχειριστής αεροσκαφών τύπου Α380 της Airbus και της Boeing 777, με ένα βιβλίο παραγγελιών για επιπλέον 53 και 64 αεροσκάφη από τον κάθε τύπο, αντίστοιχα. Μέχρι το 2020, η Emirates θα διαθέτει περισσότερα από 250 αεροσκάφη στο στόλο της.

Οι επισκέπτες και η επιβατική κίνηση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι έχει αυξηθεί σημαντικά κατά την τελευταία δεκαετία, με τους αριθμούς των διεθνών επιβατών να παρουσιάζουν σχεδόν διπλάσια μεγέθη, από 24,8 εκατ. το 2005 σε 47,2 εκατ. το 2010. Πέρυσι , το αεροδρόμιο διακίνησε συνολικά 57 εκατομμύρια επιβάτες από 225 προορισμούς, που ταξιδεύουν με περισσότερες από 140 αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Emirates.

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι είναι επίσης σε εξέλιξη εργασίες για την κατασκευή του Concourse D που θα εξυπηρετεί άλλες αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν διεθνείς πτήσεις, και οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2015.

More Stories
Παρουσιάστηκε το Apple Watch