1000 τόνοι τριαντάφυλλα από τη Lufthansa

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορέσουν να εκφράσουν την αγάπη τους με κόκκινα τριαντάφυλλα χάρη στην έγκαιρη αεροπορική μεταφορά τους. Τα ιδιαίτερα ευαίσθητα αυτά λουλούδια με το μακρύ μίσχο πρέπει να μεταφερθούν ταχύτατα και προσεκτικά στην Ευρώπη από τις χώρες όπου καλλιεργούνται στην Αφρική και τη Νότια Αμερική.

Τις ημέρες αυτές, η Lufthansa Cargo γεμίζει τα εμπορικά της αεροσκάφη με άνθη προκειμένου να εξασφαλίσει ότι εκατομμύρια από κόκκινα τριαντάφυλλα θα μπορούν να φτάσουν εγκαίρως και να διατεθούν προς πώληση την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου. Συνολικά η κορυφαία εμπορική αεροπορική εταιρία της Ευρώπης θα μεταφέρει περίπου 1,000 τόνους τριαντάφυλλα από τα θερμότερα κλίματα στην Φρανκφούρτη, ποσότητα ισοδύναμη με 1.000 μικρά αυτοκίνητα.

Η υλικοτεχνική διαδικασία μεταφοράς έως και 90 τόνων τριαντάφυλλων σε μια πτήση είναι στην ουσία φιλικότερη προς το περιβάλλον από την καλλιέργεια αυτής της ποσότητας στη Γερμανία. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Cranfield της Βρετανίας, αυτή η διαδικασία θα είχε ως αποτέλεσμα την έκλυση μεγαλύτερης ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα (CO2) καθώς για να αναπτυχθεί κάθε άνθος χρειάζεται τεχνητή ύδρευση και επιπλέον θέρμανση.

Η Κένυα, η Κολομβία και το Εκουαδόρ, η πρωτεύουσα του οποίου, το Κίτο, ονομάζεται και «η πόλη της αιώνιας Άνοιξης», είναι οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς τριαντάφυλλων. Η Lufthansa Cargo συνδέει όλες αυτές τις χώρες ανθοκομικής παραγωγής με τον κόμβο της στη Φρανκφούρτη με πολλαπλές εμπορευματικές πτήσεις την εβδομάδα. Προκειμένου να εξασφαλίσει την κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου έχουν δρομολογηθεί επιπλέον πτήσεις, πέραν των προγραμματισμένων. Η Lufthansa Cargo έχει δημιουργήσει την ειδική υπηρεσία Fresh/td για τη διακίνηση ευπαθών προϊόντων, όπως είναι τα άνθη ή τα τρόφιμα.  

Το εξελιγμένο σύστημα logistics της αεροπορικής εταιρίας με τα εξειδικευμένα συστήματα ψύξης στους εμπορευματικούς χώρους και παράλληλα η εμπειρία και εξειδίκευση των παραγωγών- καλλιεργητών στις χώρες εξαγωγής διασφαλίζουν ότι τα τριαντάφυλλα θα φτάσουν φρέσκα στον προορισμό τους.

Αμέσως μετά τη συγκομιδή τους τα λουλούδια μεταφέρονται όσο το δυνατό γρηγορότερα από τα φυτώρια στο συσκευαστήριο και από εκεί κατευθείαν στο αεροσκάφος. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι θα έχουν διατηρήσει όλη τους την φρεσκάδα κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Από εκεί συντονίζεται η μεταφορά τους στους επόμενους προορισμούς της Ευρώπης.

More Stories
Chopard: L.U.C Full Strike Sapphire