Το Vintage Rally Healey Chronograph Automatic της Frederique Constant

Η μάρκα γιορτάζει την 70η επέτειο του εμβληματικού Austin-Healey, λανσάροντας δύο νέες περιορισμένες εκδόσεις

Το 2022 σηματοδοτεί την 70ή επέτειο από τη δημιουργία του θρυλικού Austin-Healey, του οποίου η Frederique Constant είναι ο βασικός συνεργάτης από το 2007. Τα γενέθλια αυτά γιορτάζει η μάρκα με το Vintage Rally Healey Chronograph Automatic.

Η συνεργασία μεταξύ της Frederique Constant και της Austin-Healey δεν αποτελεί σύμπτωση. Και οι δύο εταιρείες οδηγούνται από τα ίδια πάθη και αξίες που τις έφεραν κοντά το 2007 και που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα: η αγάπη για τις όμορφες μηχανές, η ακρίβεια, η γιορτή του διαχρονικού σχεδιασμού, ο συνδυασμός δέρματος και μετάλλου, η άνεση και πάνω απ’ όλα η τέχνη στη ζωή. Η συλλογή Vintage Rally της Frederique Constant, είναι αφιερωμένη σε αυτή τη συνεργασία και στις κοινές τους αξίες.

Το νέο Vintage Rally Healey Chronograph Automatic έρχεται σε δύο εκδοχές που μοιάζουν εξαιρετικά μεταξύ τους, με κάσα από ατσάλι και διάμετρο 42 mm. Μια μικρή λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά: μόνο 10 ρολόγια θα παραχθούν από το πρώτο και στη θέση της ένδειξης «12», η μάρκα έχει τοποθετήσει το «70», που σηματοδοτεί την επέτειο από τη δημιουργία του αυτοκινήτου Austin-Healey. Το δεύτερο, περιορίζεται σε 700 κομμάτια, με το 12 να βρίσκεται στην κανονική του θέση και την επιγραφή «70th Anniversary» τοποθετημένο στο 6.

Το ρολόι εξοπλίζεται από τον αυτόματο μηχανισμό FC-397. Το στροφόμετρο γράφει 28.800 παλμούς ανά ώρα, ενώ η τροφοδοσία δίνει μέχρι και 48 ώρες power reserve. Το καντράν έρχεται σε κομψή πράσινη απόχρωση, με δύο υποκαντράν και λευκές ενδείξεις, ενώ οι δείκτες έρχονται σε λευκό και κόκκινο χρώμα, για να υπογραμμίζουν το αγωνιστικό πνεύμα του ρολογιού.

Το ρολόι διαθέτει μια ανοιχτό back, χαραγμένo με τον αριθμό “Limited Edition XX/10” ή “Limited Edition XX/700”. Για να τελειοποιήσει αυτόν τον παραλληλισμό με τους αγώνες αυτοκινήτου, το νέο Vintage Rally Healey Chronograph Automatic έρχεται στην ειδική συσκευασία δώρου μαζί με μια μινιατούρα ρεπλίκα του διάσημου NOJ393.

Περισσότερα εδώ.

More Stories
Η νέα συλλογή της DeWitt