Η Hublot αγαπά την γαστρονομία

Το νέο Big Bang Unico Gourmet είναι από Damascus Steel, το υλικό που επιλέγουν οι σεφ με αστέρι Michelin για τα μαχαίρια τους

 

Η γαστρονομική περιπέτεια της Hublot ξεκίνησε το 2017 με τον Andreas Caminada, σεφ βραβευμένο με αστέρι Michelen, και από τότε επτά σπουδαίοι ακόμα σεφ έχουν βρει την θέση τους στην οικογένεια της μάρκας. Για δεύτερη φορά, η Hublot τους συγκέντρωσε δύο από αυτούς δίνοντάς τους carte blanche, δηλαδή την απόλυτη ελευθερία να ετοιμάσουν ένα μοναδικό μενού το οποίο παρουσιάστηκε σε ένα ιδιωτικό δείπνο.

Τέσσερα χέρια βραβευμένα με αστέρι Michelin ενώθηκαν για πρώτη φορά, αυτά της Anne-Sophie Pic και του Yannick Alléno. Η πρώτη δήλωσε «Στο επάγγελμά μου, λατρεύω τη χρήση υλικών που αποκαλύπτουν νέες γεύσεις μέσα από ατελείωτους συνδυασμούς. Ο πειραματισμός με υλικά στην κουζίνα είναι τέχνη και συγκρίνεται με τον χειρισμό των υλικών στην ωρολογοποιία. Δίνοντας σε εμένα και τον Yannick Alléno carte blanche για αυτό το δείπνο, η Hublot μας προσκαλεί να πειραματιστούμε και να εκφράσουμε την Τέχνη του Fusion. Το Fusion συγκεντρώνει χαρακτηριστικά στοιχεία, και στη δική μας περίπτωση δύο γαστρονομικά σύμπαντα, δύο είδη, δύο στυλ. Μια ανθρώπινη περιπέτεια που κάνει τα κοινά μας πάθη ακόμα πιο ουσιαστικά».

«Λατρεύω το terroir και τον μοντερνισμό, τα αντίθετα που έλκονται και τις συνέργειες. Υπάρχουν πολλοί παραλληλισμοί μεταξύ κουζίνας και ωρολογοποιίας, ξεπερνώντας την ποδιά που φοράει τόσο ο μάγειρας όσο και ο ωρολογοποιός, και είναι ένας από αυτούς τους παραλληλισμούς που εκφράζεται για άλλη μια φορά σήμερα με το Big Bang Gourmet και το θρυλικό ατσάλι της Δαμασκού. Αυτό το ατσάλι ενσαρκώνει τα καλύτερα του παρελθόντος και του μέλλοντος, συγχωνευμένο για να αποκαλύψει αυτό το μοναδικό αποτύπωμα, πανομοιότυπο με αυτό που βάλαμε με την Anne-Sophie Pic σε αυτόν τον συλλογικό γαστρονομικό προβληματισμό. Αυτά είναι τα είδη των ανθρώπινων και γαστρονομικών εμπειριών που μου αρέσουν. ”, δήλωσε o Yannick Alléno.

Για έναν σεφ, το μαχαίρι του είναι σύμμαχός του ανά πάσα στιγμή – δεν υπάρχει πιάτο χωρίς μαχαίρι – και το πιο εμβληματικό υλικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία τους είναι το ατσάλι της Δαμασκού. Το μοναδικό μοτίβο του υλικού δανείζεται πλέον και το Big Bang Unico Gourmet, που έρχεται σε περιορισμένη έκδοση 200 τεμαχίων για να γιορτάσει την σχέση της μάρκας με την γαστρονομία. Το πνεύμα της γαστρονομίας στο λουράκι που είναι κατασκευασμένο από το ύφασμα της μαγειρικής ποδιάς. Το κούμπωμα Velcro κάνει το ρολόι χρήσιμο και πρακτικό, και όχι μόνο στην κουζίνα.

 

More Stories
Επίσημα το event της Apple στις 9 Σεπτεμβρίου