Δύο νέα καταδυτικά αποκαλύπτει η Ulysse Nardin

Η μάρκα δημιουργεί δύο ρολόγια υψηλής τεχνολογίας αντάξια για να εξερευνήσουν τα βάθη του ωκεανού.

Σε μια εποχή που οι Ωκεανοί βρίσκονται σε κίνδυνο, η επιβίωσή τους εξαρτάται από τη βιώσιμη διαχείριση των περιβαλλοντικών πόρων. Τα Ηνωμένα Έθνη αφιέρωσαν στη διάσωσή τους μια διεθνή ημέρα, μια ευκαιρία για την Ulysse Nardin να θέσει την τεχνογνωσία της στην καινοτομία και τη χρονομέτρηση στην υπηρεσία αυτού του ουσιαστικού σκοπού.

 

Shark Activist Mike Coots

Για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, η Ulysse Nardin επέλεξε το γαλάζιο. Αυτή η υδάτινη απόχρωση ανανεώνει αυτά δύο μοντέλα που παραμένουν εξαιρετικά ακριβή ακόμα και στα βάθη του ωκεανού. Με την κυκλοφορία των νέων Diver Net Azure και Diver X Skeleton Azure, η μάρκα συνεχίζει τη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας υπεύθυνα πρώτες ύλες και ανακυκλωμένα υλικά. Ενώ αυτά τα νέα ρολόγια μοιράζονται πολλές ομοιότητες με τα προηγούμενα μοντέλα, ξεχωρίζουν για το ιδιαίτερό τους χρώμα. Η αφοσίωση της Ulysse Nardin στην ευαισθητοποίηση σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα είναι αξιέπαινη και τη συνδέει με τον επιζώντα της επίθεσης καρχαρία και ακτιβιστή Mike Coots για την υποστήριξη του προγράμματος παρακολούθησης καρχαριών OCEARCH.

Ο OCEARCH είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ερευνά τους καρχαρίες προκειμένου να συλλέξει διαφορετικά απρόσιτα δεδομένα για επιστημονικούς σκοπούς. Αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή περαιτέρω έρευνας, την παροχή εκπαίδευσης και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ωκεανοί μας. Ο οργανισμός OCEARCH έχει πραγματοποιήσει 45 αποστολές σε όλο τον κόσμο μέχρι στιγμής και έχει δημοσιεύσει 75 έρευνες για διάφορα θέματα που αφορούν τους ωκεανούς μας.

Το Diver Net Azure έχει ως  σκοπό να μας υπενθυμίζει ότι περίπου εννέα εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στον ωκεανό κάθε χρόνο. Έρχεται με κάσα διαμέτρου 44 mm, με το κεντρικό μέρος, τη στεφάνη, την πλάτη θήκης και τη βάση κίνησης κατασκευασμένη από 95% ανακυκλωμένο ατσάλι. Το προφίλ της κάσας και ο δακτύλιος στο πίσω μέρος είναι κατασκευασμένα από υλικό Nylo που περιλαμβάνει 60% ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος. Ταυτόχρονα, η καταδυτική στεφάνη είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από Carbonium, ένα υλικό που προέρχεται από ανακυκλωμένες ίνες άνθρακα. Εξοπλίζεται από τον αυτόματο μηχανισμό UN-118 με balance spring από πυρίτιο και τροχό του escapement και άγκυρα από DiamonSil, ο οποίος προσφέρει power reserve 60 ωρών. Παραμένει αδιάβροχο στα 300μ., συνδυάζεται με γαλάζιο λουράκι από rubber και διατίθεται έναντι €12.700 EUR.

Αντίθετα, το Diver X Skeleton Azure αποπνέει μια μοναδική γοητεία με την αντισυμβατική αισθητική του. Έρχεται με καντράν σκέλετον με το χαρακτηριστικό σχήμα Χ σε μαύρο PVD και μια κάσα από τιτάνιο με επεξεργασία DLC. Ο επίσης σκέλετον αυτόματος μηχανισμός UN-372 προσφέρει power reserve 96 ωρών και είναι αδιάβροχο στα 200μ. Συνδυάζεται με το ίδιο λουράκι και κοστίζει €26.800.

 

More Stories
Τα βραβεία GPHG ζωντανά απόψε