Γνωρίστε το Oyster Perpetual GMT-Master II της Rolex

Στον κόσμο της ωρολογοποιίας -και της Rolex ειδικότερα- ένα μικρό twist μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα τη συλλεκτική αξία ενός ρολογιού. Πόσο μάλλον του GMT-Master ΙΙ, που πάντα βρίσκεται σε ετοιμότητα να ανανεωθεί, να αλλάξει, ακόμη και να φορέσει τα χρώματα του Batman, εκτοξεύοντας στα ουράνια τη ζήτηση και παραμένοντας συγχρόνως το πιο αναγνωρίσιμο Rolex.

Φέτος, η μεγάλη κυρία της ωρολογοποιίας «απλώς» μετατόπισε την κορώνα του ρολογιού στ’ αριστερά. Το έκανε επειδή μπορούσε (χρειάστηκε να τροποποιήσει τη διαδικασία των ελέγχων ακριβείας που πραγματοποιεί για την τήρηση των προτύπων Superlative Χρονομέτρου). Και κυρίως το έκανε για να γίνει αντικείμενο συζήτησης, όπως σχολίασαν με αφοπλιστική ειλικρίνεια οι άνθρωποί της. Η μετατόπιση της κορώνας, ωστόσο, δεν είναι το μόνο «twist». Προς τ’ αριστερά, στο 9, μεταφέρθηκαν το παράθυρο της ημερομηνίας, μαζί με τον φακό Cyclops στο κρύσταλλο ζαφειριού, ενώ για το ένθετο από μονομπλόκ Cerachrom της περιστρεφόμενης στεφάνης έχουμε έναν νέο χρωματικό συνδυασμό: πράσινο και μαύρο.

Oyster Perpetual GMT-Master II

Όπως πάντα, οι διαβαθμίσεις της 24ωρης κλίμακας είναι χωνευτές και φινιρισμένες (μέσω διαδικασίας PVD) με πλατίνα, ενώ το προφίλ της είναι οδοντωτό, για τέλειο κράτημα. Διαμέτρου 40mm, η κάσα τύπου Oyster είναι κατασκευασμένη από Oystersteel, το αποκλειστικό στη Rolex υπερκράμα ατσαλιού, με βιδωτό καπάκι από το ίδιο υλικό, με χαρακτηριστική πτυχωτή περίμετρο. Το καντράν είναι λακαρισμένο σε μαύρο χρώμα, με δείκτες και ενδείξεις από λευκό χρυσό 18Κ, αμφότερα ενισχυμένα με Chromalight, και δείκτη GMT λακαρισμένο σε πράσινο χρώμα. Το ρολόι λειτουργεί με τον αυτόματο Caliber 3285, παραγωγής in-house, ο οποίος φέρει πιστοποίηση Superlative Χρονομέτρου, προσφέροντας ακρίβεια με απόκλιση στο φάσμα των -2/+2 δευτερολέπτων/ημέρα.

Oyster Perpetual
GMT-Master II

Ως κινητήρας νέας γενιάς, ενσωματώνει το πατενταρισμένο Chronergy escapement της Rolex που προσφέρει τέλεια θωράκιση από τα μαγνητικά πεδία, ελατήριο τυμπάνου από Parachrom και σύστημα αντικραδασμικής προστασίας Paraflex. Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 31 λίθους και προσφέρει power reserve 70 ωρών. Αδιάβροχο ως τα 100μ., το ρολόι φοράει μπρασελέ Oyster από Oystersteel με κούμπωμα ασφαλείας Oysterlock και σύστημα επέκτασης (περίπου 5mm) Easylink.

More Stories
To βίντεο με το LG Watch Urbane