Gucci Cortaillod (Photo by The Image Gate for Gucci)

Περιηγηθείτε στο Watch Lab της Gucci

Tο νέο Watch Lab του οίκου είναι αφιερωμένο στην κατασκευή ρολογιών

 

Στο Cortaillod της Ελβετίας εγκαινίασε το ιταλικό maison το Gucci Watch Lab, αποκλειστικά αφιερωμένο στην κατασκευή των ρολογιών του. Πρόκειται για έναν χώρο που εκτείνεται σε 9.000 τετραγωνικά μέτρα και στεγάζει περισσότερους από 140 υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται σε διαφορετικούς τομείς της παραγωγικής διαδικασίας.

Το Gucci Watch Lab περιλαμβάνει εργαστήρια τελευταίας τεχνολογίας, γραφεία, ένα νέο showroom, χώρο VIP και έναν εκθεσιακό χώρο στον οποίο εκτίθενται κομμάτια που αποτέλεσαν σταθμούς τα τελευταία 50 χρόνια για την ιστορία της Gucci στην ωρολογοποιία.

Το κτίριο τροφοδοτείται 100% από πράσινη ενέργεια, όπως και όλα τα καταστήματα, γραφεία, αποθήκες και εργοστάσια σε όλο τον κόσμο τα οποία αποτελούν ιδιοκτησία της Gucci, γεγονός που επιτυγχάνει τον στόχο που είχε θέσει η μάρκα για τη βιωσιμότητά της το 2022.

Η ανακαίνιση του χώρου βασίστηκε στη στροφή του οίκου στην Υψηλή Ωρολογοποιία. Τα εργαστήρια έχουν αναβαθμιστεί για να εναρμονιστούν με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά πρότυπα, ενώ ο χώρος διευκολύνει τους τεχνίτες να χρησιμοποιούν όλη την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους για το καλύτερο αποτέλεσμα. Εδώ στεγάζονται το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, ο ποιοτικός και τεχνικός έλεγχος κάθε εξαρτήματος ξεχωριστά, αλλά και των τελικών προϊόντων, η παραγωγή των πρωτότυπων ρολογιών από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό κομμάτι.

Φιλοξενούνται επίσης το τμήμα συναρμολόγησης όλων των ρολογιών της μάρκας -αυτόματων και quartz-, καθώς και όλα τα φινιρίσματα, οι διακοσμήσεις στο χέρι, τα σεταρίσματα των πολύτιμων λίθων, το savoir-faire που απαιτούν τα κομμάτια Haute Horlogerie, αλλά και οι ειδικές υπηρεσίες aftersales και το service. Όλα αυτά ανοίγουν ένα νέο δρόμο για την Gucci, επιτρέποντάς της να ακολουθεί την έμπνευση σε νέα δημιουργικά μονοπάτια.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: MC IKE

More Stories
Το νέο Avenger Bandit της Breitling