Η απίθανη γεωμετρία του Tank Asymétrique skeleton της Cartier

To Tank Asymétrique αποτελεί ένα σύγχρονο σύμβολο κομψότητας, αισθητικής και υψηλής ωρολογοποιίας.

Για όσους αγαπούν το design, η σειρά Privé της Cartier είναι ένα αληθινό θησαυροφυλάκιο της ιστορίας του. Από το 2017, και μετά τις σύγχρονες επανερμηνείες των Crash, Tank Cintrée και Tonneau, είναι φέτος η σειρά του Tank Asymétrique, που παρουσιάστηκε το 1936 ως εξέλιξη του επαναστατικού Tank του Louis Cartier. Σε μια εποχή που λάτρευε το στρογγυλό ρολόι, ο οίκος τόλμησε να προτείνει το παραλληλόγραμμο και, 20 χρόνια αργότερα, να βάλει στο παιχνίδι ένα νέο σχήμα που προέκυψε από την κατά 30° μετατόπιση προς τα δεξιά του κατακόρυφου άξονά του.

Έτσι, το παραλληλόγραμμο έγινε διαμάντι και το 12 μετακινήθηκε στην άνω δεξιά γωνία της κάσας, με το 6 ακριβώς απέναντι, στην κάτω αριστερή γωνία της. Ο άξονας της συμμετρίας παρέμεινε στο κέντρο, με τη μορφή δύο ειδικών ένθετων στο 1 και στο 5. Φέτος, πλάι σε τρεις «απλές» εκδοχές με κάσες από πλατίνα, ροζ ή κίτρινο χρυσό και μασίφ καντράν με αραβικά στοιχεία στις θέσεις των ζυγών αριθμών, ο οίκος παρουσιάζει τη skeleton εκδοχή του Tank Asymétrique, ένα επιβλητικό ρολόι με το οποίο θέτει την τεχνολογία στην υπηρεσία του design.

Tank Asymétrique

Εντός του χτυπά ο in-house skeleton Caliber 9623 MC, με χειροκίνητο κούρδισμα, ο οποίος εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 22 λίθους και προσφέρει power reserve 48 ωρών. Το ρολόι έρχεται σε τρεις εκδοχές μεγέθους XL, με κάσα διαστάσεων 47,15×26,2×7,82mm από ροζ χρυσό 18Κ ή πλατίνα, απλή ή σεταρισμένη με 250 διαμάντια κοπής brilliant (2,08cts). Στις απλές εκδοχές η κορώνα είναι σεταρισμένη με μπλε ζαφείρι κοπής cabochon, ενώ στη σεταρισμένη φέρει διαμάντι κοπής brilliant (0,12cts).

Ανοίγοντας το οπτικό πεδίο προς τον μηχανισμό, τo skeleton καντράν ακολουθεί τη γεωμετρία της κάσας, με δύο αραβικούς αριθμούς, στο 12 και το 6, να επισημαίνουν την μετατόπιση της κλίμακας των ωρών προς τα δεξιά. Το σύνολο ολοκληρώνεται κομψά λουράκια από δέρμα αλιγάτορα σε μπλε, μαύρο, γκρι ή καφέ χρώμα. Καθεμία από τις τρεις εκδοχές διατίθεται σε περιορισμένη έκδοση 100 κομματιών.

Ενδεικτικές τιμές / Indicative prices: €52.300 (pink gold), €60.000 (platinum)

Περισσότερες πληροφορίες για την Cartier εδώ.

Αντιπρόσωπος: Richemont Hellas

More Stories
Το καλοκαιρινό ρολόι της ArtyA