Τα νέα Speedmaster ’57 Calibre 9906 από την Speedmaster ’57 Calibre 9906

Ρολόι που έκανε το ντεμπούτο του το 2013, το Speedmaster ’57 συνδυάζει ρετρό στοιχεία (όπως τους δείκτες σε σχήμα βέλους) με τις σύγχρονες διαστάσεις και τους υψηλής τεχνολογίας μηχανισμούς της Omega.

Φέτος, χρονιά της 65ης επετείου από τη γέννηση της συλλογής Speedmaster, το Speedmaster ’57 ανανεώνεται με τέσσερις νέους χρονογράφους, που αποτίνουν φόρο τιμής στην καταγωγή της και επιθυμούν να συναγωνιστούν επί ίσοις όροις το κοσμαγάπητο Moonwatch (που είναι και αυτό ένα Speedmaster). Οι πιο εμφανείς αλλαγές είναι αυτές που έχουν γίνει στις αναλογίες της ατσάλινης κάσας, η οποία έχει λεπτύνει αισθητά, στα 12,99mm, ενώ ελαφρώς ελαττωμένη είναι και η διάμετρός της, στα 40,5mm. Από ατσάλι είναι και η στεφάνη, στην οποία η ταχυμετρική κλίμακα έχει χαραχτεί και κατόπιν χρωματιστεί με τη χρήση λέιζερ.

Το καντράν έρχεται σε τέσσερα χρώματα και φέρει δύο υποκατράν: ένα για τα μικρά δευτερόλεπτα στο 9 και ένα στο τρία για τις ώρες και τα λεπτά του χρονογράφου. Το μαύρο καντράν έχει δομή «σάντουιτς», με χωνευτές ενδείξεις επικαλυμμένες με Super-LumiNova σε vintage μπεζ. Στα υπόλοιπα τρία μοντέλα, τα καντράν έχουν απλικαρισμένες ενδείξεις και φέρουν επικάλυψη PVD σε μπλε, πράσινο ή μπορντό χρώμα. Ορατός από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας, ο κουρδιστός στο χέρι Co-Axial Master Chronometer Caliber 9906 φέρει πιστοποίηση Master Χρονομέτρου από το METAS. Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 44 λίθους και προσφέρει power reserve 60 ωρών, ενώ διαθέτει διπλό βαρέλι, co-axial escapement, ελατήριο τυμπάνου από πυρίτιο «Si14», column wheel και κάθετο συμπλέκτη. Επιπλέον, είναι ανθεκτικός σε μαγνητικά πεδία ως 15.000 Gauss. Αδιάβροχα ως τα 50μ., τα ρολόγια διατίθενται με δερμάτινο λουράκι ή ατσάλινο μπρασελέ.

More Stories
SmartWatch με δύο οθόνες από την Lenovo