Ο νέος χρονογράφος Laureato Absolute AM F1 Edition της Girard- Perregaux υιοθετεί την ελαφρότητα των μονοθέσιων της Aston Martin

Στον κόσμο της Formula1, οι επιδόσεις βασίζονται στο τρίπτυχο «αεροδυναμικός σχεδιασμός-πανίσχυρος κινητήρας-χαμηλό βάρος». Η αναζήτηση αυτή της ελαφρότητας είναι το θέμα το νέου, ultra συλλεκτικού χρονογράφου που δημιούργησε η Girard-Perregaux σε συνεργασία με την ομάδα Formula1 της Aston Martin (AM F1), στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο νέος χρονογράφος Laureato Absolute AM F1 Edition ξεχωρίζει χάρη στην «υβριδική» κάσα του, διαμέτρου 44mm, κατασκευασμένη από ένα σύνθετο υλικό υψηλής τεχνολογίας. Η σύστασή του περιλαμβάνει λεπτούς κόκκους τιτανίου και στοιχεία από άνθρακα, προερχόμενα από δύο μονοθέσια της Aston Martin, με τα οποία αγωνίστηκαν στη διάρκεια της σεζόν 2021 οι Lance Stroll και Sebastian Vettel. Τιτάνιο και άνθρακας έχουν ενωθεί με την προσθήκη μιας έγχρωμης ρητίνης, ενώ κάθε ένα από τα 306 δείγματα που έχουν κατασκευαστεί έχει τη δική του, μοναδική εμφάνιση, σε απρόβλεπτους συνδυασμούς μαύρου-γκρι, με λεπτές πινελιές στην απόχρωση British racing green. Το ίδιο μεταλλικό πράσινο ντύνει το καντράν, που είναι διακοσμημένο με εγχάρακτο ρομβοειδές μοτίβο και φωτίζεται με δείκτες σε χρώμα lime. Οι δύο αποχρώσεις του πράσινου (lime και British racing green) εμφανίζονται με τη μορφή αγωνιστικής ρίγας και στα μπουτόν για τις λειτουργίες του χρονογράφου, κατασκευασμένα από τιτάνιο με επικάλυψη PVD σε μαύρο χρώμα.

Η τεχνολογία των υλικών εκτείνεται και το λουράκι, το οποίο είναι κατασκευασμένο από Rubber Alloy (σε απόχρωση Aston Martin racing green), που εδώ συνδυάζει το rubber FKM με στοιχεία από άνθρακα ανακτημένα από αγωνιστικά μονοθέσια της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Υψηλής τεχνικής δυσκολίας, η δημιουργία του απαίτησε όχι μόνο ειδικά εργαλεία, αλλά και εκτεταμένη έρευνα γύρω από τη συμβατότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν. Εξαιρετικά εύκαμπτο και ανθεκτικό (σε σύγκριση με το συμβατικό rubber), φέρει ένθετο με εμφάνιση πλεκτού υφάσματος, ενώ η μπούκλα είναι βελτιωμένη με σύστημα μικρορύθμισης για τέλεια προσαρμογή στον καρπό. 

Ενδιαφέρουσα είναι και η οπίσθια όψη του ρολογιού που, για πρώτη φορά σε χρονογράφο της σειράς Laureato Absolute, φέρει παράθυρο από κρύσταλλο ζαφειριού, το οποίο είναι διακοσμημένο με το λογότυπο Aston Martin Formula One Team. Από αυτό διακρίνεται ο αυτόματος Caliber GP03300-1058, ο οποίος αποτελείται από 419 εξαρτήματα. Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 63 λίθους και προσφέρει power reserve 46 ωρών. Το ρολόι διατίθεται σε limited edition 306 κομματιών – όσα και τα χιλιόμετρα που θα καλύψουν οι οδηγοί Lance Stroll και Sebastian Vettel στο σιρκουί του Silverstone (5,891χλμ. x 52 γύροι), στη διάρκεια του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας 2022.

Περισσότερα εδώ.

More Stories
Cartier ID Two, Ένα ρολόι που εξοικονομεί ενέργεια