Η μάρκα αποτυπώνει την ομορφιά της άγριας σαβάνας σε δύο καντράν εξαιρετικής τεχνικής 

 

Η Hermès Horloger αποκαλύπτει ένα νέο ρολόι που συνδέεται με τη ζωή, το παιχνίδι και τη φαντασία, ενώ ταυτόχρονα επιδεικνύει εξαιρετική τεχνογνωσία. Μια νέα περιπέτεια που αντηχεί το μυστήριο της σαβάνας.

Τα καντράν αποτελούν μικρά αριστουργήματα, που δημιουργούνται στα χέρια έμπειρων τεχνιτών μαρκετερί ξύλου, miniature painting και χαρακτικής. Ακολουθώντας το πρωτότυπο πνεύμα του Arceau από το 1978, όταν ο Henri d’Origny οραματίστηκε ένα ρολόι μισοκρυμμένο κάτω από ένα φύλλο. Σχεδόν 45 χρόνια αργότερα, αυτό το διακριτικό αριστούργημα φιλοξενεί μια νέα παράσταση.

Η ιδέα για τα καντράν γεννήθηκε από το ζωηρό μολύβι του Άγγλου σχεδιαστή John Burton, ο οποίος σχεδίασε πρόσφατα το μεταξωτό μαντήλι Hermès Story στη συλλογή άνοιξη/καλοκαίρι 2022. Σε αυτό το έργο, ερμήνευσε εκ νέου τις χρήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με αυτές να απεικονίζονται παιχνιδιάρικα στα διάφορα είδη πανίδας που προσπαθούν να βγάλουν selfie και να αποσπάσουν Likes.

Τα δύο ρολόγια Arceau Hermès Story αποτυπώνουν την ουσία αυτών των ζώων. Η πρώτη έκδοση, που κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση 12 κομματιών, περιλαμβάνει μια τίγρη που αποτελείται από μαρκετερί ξύλου.

Το αιλουροειδές με τιρκουάζ μάτια συνδυάζει δαμασκηνιά, τουλιπόξυλο, τέφρα ελιάς, σφένδαμο και πλάτανο σε 290 κομμάτια ξύλου κομμένα, χρωματισμένα και συναρμολογημένα ένα προς ένα υπομονετικά. Η τίγρη από μόνη της απαιτεί πέντε μέρες δουλειάς για να αποδοθούν όλες οι αποχρώσεις και οι λεπτομέρειές της.

Το δεύτερο μοντέλο περιλαμβάνει πεταλούδες, το εμβληματικό κολυμπρί, χελώνες και παγώνια που δίνουν μοναδικό βάθος στο καντράν. Δίπλα τους, κουνέλια και λιβελούλες είναι ζωγραφισμένες  σε διάφορα στρώματα, αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται μετά από πέντε ημέρες χειροτεχνικής αφοσίωσης. Αυτή η ιδιαίτερα τεχνική σύνθεση πλαισιώνεται από κάσα διαμέτρου 38mm από ροζ χρυσό και στεφάνη σεταρισμένη με 82 διαμάντια.

LA MONTRE HERMES,
Shooting making of GVA
Genève, 18.05.2022
Photo David Marchon

Περισσότερα εδώ.

More Stories
Παρουσιάστηκε το Asus ZenWatch