Ανακαλύψτε τα Coussin de Cartier

Στα γαλλικά «coussin» σημαίνει «μαξιλάρι», ενώ στο ιδιαίτερο λεξιλόγιο του οίκου Cartier δηλώνει το σχήμα μιας κάσας που είναι τετράγωνη με στρογγυλεμένες γωνίες.

Φέτος, δύο ευρηματικά στη σύλληψή τους Coussin de Cartier, εκτός από το σχήμα, υιοθετούν και την ελαστικότητα του μαξιλαριού, προσφέροντας στο αντικείμενο που λέγεται «ρολόι» μια εντελώς νέα αισθητήρια εμπειρία. Εύκαμπτες και μαλακές σαν σφουγγάρια, οι κάσες είναι διαμορφωμένες με αλληλένδετους χρυσούς συνδέσμους (intertwined gold links), σεταρισμένους με λευκά διαμάντια ή έναν χρωματιστό καταρράκτη από σμαράγδια, ζαφείρια, τσαβορίτες και μπλε τουρμαλίνες.

Τα καντράν των δύο ρολογιών (σε limited edition 20 κομματιών έκαστο) είναι και αυτά pavé με διαμάντια ή έγχρωμους λίθους σε διαφορετικά μεγέθη, που σχηματίζουν επιμελώς αφηρημένα μοτίβα. Και οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ. Η νέα σειρά Coussin de Cartier περιλαμβάνει επτά ακόμη μοντέλα με κάσες από λευκό, ροζ ή κίτρινο χρυσό, στις οποίες ο οίκος επιδεικνύει την υπεροχή του στην τέχνη του gem-setting.

Εδώ έχει υιοθετήσει την τεχνική του «τριγωνικού», όπως το αποκαλεί, σεταρίσματος, χρησιμοποιώντας λίθους διαφορετικών μεγεθών, με τους οποίους σχηματίζει ντελικάτα σπιράλ, που δημιουργούν την αίσθηση της ανάλαφρης κίνησης, υπογραμμίζοντας συγχρόνως την αρμονική γεωμετρία της κάσας. Τέσσερα από τα ρολόγια έχουν κάσες σεταρισμένες με λευκά διαμάντια και απλά καντράν με ρωμαϊκούς αριθμούς στις ενδείξεις των ωρών.

Δύο έχουν ασπρόμαυρες κάσες σεταρισμένες με διαμάντια και μαύρους σπινέλιους, οι οποίες συνδυάζονται με καντράν σεταρισμένα με διαμάντια (μεγέθη small και medium, έκαστο σε limited edition 50 κομματιών). Ένα ακόμη εντυπωσιακό μοντέλο, σε περιορισμένη έκδοση 30 κομματιών, έχει κάσα από κίτρινο χρυσό διακοσμημένη με τσαβορίτες και μπλε τουρμαλίνες, η οποία συνδυάζεται με καντράν pavé με διαμάντια. Όλα τα ρολόγια λειτουργούν με μηχανισμούς quartz.

More Stories
Νέο ΗΥΤ στο χρώμα της θάλασσας