Ένα ρολόι Swatch με το ελληνικό αλφάβητο

Η Swatch τιμά την Ελλάδα με ένα ρολόι σχεδιασμένο από τη Ζωή Κεραμέα, για την Expo 2020 Dubai

Επίσημος χρονομετρητής της Expo 2020 Dubai είναι η Swatch, η οποία γιορτάζει τη συμμετοχή της στο event με μια special edition συλλογή, άκρως καλλιτεχνική. Η Swatch Calling αποτίνει φόρο τιμής στην διαφορετικότητα και ασπάζεται το μότο του event: “Connecting Minds, Creating the Future”. Τέσσερα concept stores, αλλά και το ηλεκτρονικό κατάστημα θα διαθέτουν τα ρολόγια της συλλογής.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πολλές από τις χώρες που συμμετέχουν στο διεθνές αυτό γεγονός θα γιορτάσουν από μία “Εθνική Μέρα”. Η Swatch προσκάλεσε ανερχόμενους καλλιτέχνες από κάθε χώρα να δημιουργήσουν έναν καμβά που να αναδεικνύει την κουλτούρα της χώρας τους, μέσα από την πλατφόρμα Swatch X You. Εκεί μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει το δικό του ρολόι. 

Προς τιμήν της Ελλάδας που, μεταξύ άλλων χωρών, τιμάται σε όλη τη διάρκεια του Μαρτίου, η εικαστικός Ζωή Κεραμέα δημιούργησε τον καμβά «Αλφάβητο». Η καλλιτέχνης δημιούργησε αυτοσχεδιαστικά ένα έργο χαρτοκοπτικής, που βασίζεται στο μοναδικό σύστημα γραμμάτων της Ελλάδας, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και 3.000 χρόνια.

 

Λίγα λόγια για τη Ζωή Κεραμέα

Η Ζωή Κεραμέα εξερευνά τις αναδιπλούμενες επιφάνειες χρησιμοποιώντας γλυπτική, χαρακτική, σχέδιο και κεραμική. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 και έλαβε το Meisterschülerin degree από το Universität der Künste Berlin το 1981. Κέρδισε το Fulbright Grant το 1989 ώστε να δουλέψει στο printmaking project της “Two Stage Intaglio Matrix Prints – Zoetypes” στη Νέα Υόρκη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη.

 

More Stories
Οι ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης στο καντράν