To 5o Grail Watch έρχεται σε συνεργασία με την Chronoswiss

Ο πρώτος skeleton αυτόματος χρονογράφος σειριακής παραγωγής στον κόσμο αναγεννιέται με εντυπωσιακή κάσα από τιτάνιο και φωσφορίζουσες πινελιές 

Το 1995, η Chronoswiss κυκλοφόρησε το Opus, τον πρώτο αυτόματο χρονογράφο σειριακής παραγωγής, με ένδειξη της ημερομηνίας σε υποκαντράν στο 3. αν και τα skeleton ρολόγια είναι συνηθισμένα στις μέρες μας, το 1995 οπότε δημιουργήθηκε το πρωτότυπο ρολόι, η ιδέα ενός χρονογράφου με όλα μηχανικά μέρη ορατά τόσο από το μπροστά όσο και από το πίσω μέρος ήταν πρωτοποριακή, και το αποτέλεσμα ανδιαμφισβήτητα εντυπωσιακό.

Το Grail Watch 5 επανερμηνεύει τον ιστορικό αυτό χρονογράφο και δημιουργεί το Chronoswiss Opus Blue. Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία μεταξύ της Grail Watch και της Chronoswiss και συνδυάζει τη δημιουργικότητα των δύο ηγετών της, του Wei Koh και του Oliver Ebstein. Για την κατασκευή του ρολογιού ο Wei και ο Oliver επέλεξαν τιτάνιο βαθμού 5, αντί για ατσάλι, για το χαμηλό του βάρος. Για το εμβληματικό καντράν, η ιδέα ήταν να προσομοιάζει απόλυτα το πρωτότυπο στο φως την ημέρας, αλλά να λάμπει έντονα στο ημίφως ή το σκοτάδι – χάρη στην αφειδή χρήση του SuperLumnova – ώστε να βιαβάζονται όλες οι ενδείξεις, αλλά και να μπορεί να γίνει χρήση του χρονογράφου. Ο μηχανισμός έρχεται όπως και του πρωτότυπου μοντέλου σε χρυσό.

Η πρωτότυπη έκδοση του 1995.

Η κάσα από μπλε τιτάνιο έχει διάμετρο 41 mm, και έχειυποστεί επεξεργασία CVD, προκειμένου να πάρει την χαρακτηριστική αυτή απόχρωση που η Chronoswiss έχει χρησιμοποιήσει και σε παλαιότερα μοντέλα. Αυτή η διαδικασία δίνει μια εξαιρετικά ανθεκτική αλλά πιο ανοιχτόχρωμη επίστρωση από το DLC, με όμορφη ημιδιαφάνεια, όπου είναι εύκολα ορατή στη κορώνα, τη στεφάνη και τα Pushers.

Είναι διαθέσιμο σε μόλις 30 κομμάτια και με ελκυστική τιμή 13.300 CHF, μπορείτε να το αποκτήσετε αποκλειστικά στο GrailWatch.com.

More Stories
Ατομικό ρολόι που δεν χάνει δευτερόλεπτο για 300 εκ. χρόνια!