To νέο σπορ ρολόι DB28GS “JPS” της De Bethune

Φόρος τιμής στην τολμηρή εποχή της Formula 1 και τη δεκαετία του 1970, αλλά πάνω απ’ όλα, στη μηχανική και αεροδυναμική έρευνα της εποχής, η De Bethune δημιουργεί το DB28GS’JPS’

JPS. John Player Special. Τρία γράμματα που παραπέμπουν στη θρυλική ένωση του μαύρου και του χρυσού. Περισσότερες από μια μάρκα, ένα ολόκληρο σύμπαν, ένας εμβληματικός χρωματικός κώδικας, αυτός της Team Lotus με τα επαναστατικά αυτοκίνητά της, τα πιο επιτυχημένα της εποχής τους, που συχνά αναφέρονται ως τα πιο όμορφα μονοθέσια της Formula 1 που κατασκευάστηκαν ποτέ. Το JPS είναι ένα μηχανικό όνειρο. Εκπροσωπεί διαδοχικές νίκες, επτά τίτλους Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, έξι Παγκόσμιους Πρωταθλητές Οδηγών, τίτλοι μοιρασμένοι μεταξύ θρυλικών οδηγών όπως ο Jim Clark, ο Graham Hill, ο Jochen Rindt, ο Emerson Fittipaldi, ο Mario Andretti.

Τα Lotus JPS ήταν τα πρώτα μονοθέσια που εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τις σημαντικές τεχνολογικές προόδους της εποχής, καθώς και την αεροδυναμική έρευνα, αλλά και τις πρώτες εξελίξεις με τη βοήθεια υπολογιστή. Το βαθύ μαύρο σε συνδυασμό με το αστραφτερό χρυσό έγινε το σημείο αναφοράς του JPS a1970 από το οποίο η De Bethune εμπνεύστηκε το σπορ DB28GS ‘JPS’.

Η κάσα διαμέτρου 44mm, είναι κατασκευασμένη από συνδυασμό ατσαλιού και μαύρου zirconium, διακοσμημένο με την τεχνική Microlight. Στο εσωτερικό της φιλοξενείται ο αυτόματος μηχανισμός DB2080, ο οποίος προσφέρει power reserve 5 ημερών και υποστηρίζει λειτουργίες ώρας, λεπτών, δευτερολέπτων και ένδειξη power reserve, η οποία έχει τοποθετηθεί στο 9.

Στο καντράν κυριαρχεί η αντίθεση ανάμεσα στη μαύρη και τη χρυσή απόχρωση των υλικών, ενώ παιχνιδιάρικη πινελιά αποτελεί ο χειροκίνητος φωτισμός του.

Το ρολόι διατίθεται σε περιορισμένη έκδοση 50 κομματιών, έναντι  CHF 105.000, ενώ είναι αδιάβροχο στα 100μ., και συνδυάζεται με υφασμάτινο λουράκι ή λουράκι από rubber.

Βρείτε το εδώ.

More Stories
Breitling Transocean Chronograph GMT