Parmigiani Fleurier Toric Quaestor Labyrinth

To ρολόι της Parmigiani Fleurier είναι ένα έργο υψηλής ωρολογοποιίας όχι μόνο λόγω του μοναδικού καντράν του όσο και εξαιτίας του μηχανισμού minute repeater με το οποίο είναι εξοπλισμένο. 

Πάνω στο καντράν υπάρχει ένας μυθικός Λαβύρινθος με το κάτω στρώμα να είναι από νεφρίτη και το πάνω μέρος να είναι από λευκό χρυσό 18 Καρατίων. Στο 6 υπάρχει ένα δεύτερο καντράν για τα δευτερόλεπτα, ενώ στο 3 υπάρχει ένας δείκτης για το power reserve. 

Η κάσα είναι διαμέτρου 46 mm από πλατίνα 950 βαθμών, ενώ στο εσωτερικό της υπάρχει ο μηχανισμός PF357, ο οποίος φέρει μερικές καινοτομίες, όπως είναι το γεγονός ότι ο μηχανισμός εδράζει σε ένα επιπλέον σημείο για μεγαλύτερη σταθερότητα, καθώς και το ότι το minute repeater κινείται από ένα flywheel, αντί για ένα οδωντοτό γρανάζι. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο ήσυχο στη λειτουργία του με σταθερή παροχή ενέργειας. 

Ο μηχανισμός κουρδίζει στο χέρι, εκτελεί 21.600 ταλαντώσεις την ώρα και έχει power reserve 72 ώρες. Δεν έχουν δοθεί, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, πληροφορίες αναφορικά με την τιμή αυτού του τόσο ιδιαίτερου ρολογιού. 

More Stories
H Slyde στο Las Vegas Couture Show