Interview: Συζήτηση με τον Daniil Medvedev

O #1 παίκτης τένις στον κόσμο, ανοίγει τα χαρτιά του σε μια one-on-one συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης 

 

Ο Daniil Medvedev σπάει το στερεότυπο του τυπικού τενίστας. Με πρωτότυπο στυλ και στρατηγική ο Medvedev, ή όπως είναι αλλιώς γνωστός στα τερέν «ο σκακιστής», κινείται σας ανεμοστρόβιλος στο γήπεδο, κυνηγάει πάντα τη μπάλα και χρησιμοποιεί το δυνατό του σερβίς και τα ρυθμικά χτυπήματα εδάφους για να ελέγξει τον αγώνα. Όχι μόνο ένας σωματικά προικισμένος παίκτης, ο χαρισματικός Ρώσος θεωρείται game-changer για το άθλημα. Η συνεργασία του ξεκίνησε με την Bovet το 2019, ως παγκόσμιος ambassador της μάρκας. Στον καρπό του φορά το εντυπωσιακό μπλε BOVET Battista Tourbillon.

 

Το 2022 θα υπάρξουν μεγαλύτερες προσδοκίες ως αποτέλεσμα των επιτυχιών που σημειώσατε το 2021, αυτό σας ανησυχεί ή σας παρακινεί;

Οι υψηλές προσδοκίες με παρακινούν. Πρέπει να δουλέψω σκληρά στην πράξη. Θα προσπαθήσω να κερδίζω κάθε αγώνα που παίζω.  Για να κερδίσεις ένα τουρνουά, είναι σημαντικό να πηγαίνεις ένα αγώνα τη φορά. Στα Grand Slam, είναι επτά αγώνες για να καταφέρεις να κερδίσεις το τουρνουά. Δεν έχει σημασία η κατάταξή σου. Οι προσδοκίες μου είναι υψηλότερες, και όσο καλύτερα πηγαίνω, τόσο καλύτερα θέλω να πηγαίνω.

Οι άνθρωποι βλέπουν τα αποτελέσματα όλης της προπόνησης που κάνετε, όταν παίζετε σε ένα τουρνουά. Πως είναι η καθημερινότητά σας;

Η προπόνηση είναι και καλή και κακή. Όταν ξυπνάω, έχω την επιλογή να προπονηθώ ή να μην προπονηθώ, γιατί αγωνίζομαι σε ένα ατομικό άθλημα. Μπορώ να αποφασίσω να κάνω ό,τι θέλω. Αν θέλω καλά αποτελέσματα, μόνο εγώ μπορώ να πιέσω τον εαυτό μου να δουλεύει όλο και πιο σκληρά κάθε μέρα. Κάποιες μέρες, η δουλειά μου θα είναι λιγότερο καλή και κάποιες μέρες καλύτερη. Προσπαθώ να κρατήσω την προπόνησή μου ιδιωτική. Αφιερώνω πολύ χρόνο σε ώρες γυμναστικής και προπονήσεις τένις. Πρέπει να είμαι έτοιμος να παίξω τέσσερις ή πέντε ώρες κόντρα στους καλύτερους.

Τι θα θέλατε να γνωρίζει ο κόσμος για εσάς;

Οι άνθρωποι πάντα με ρωτούν τι είναι αυτό που δεν ξέρουν. Αν υπάρχει κάτι που δεν έχω μοιραστεί για τον εαυτό μου, υπάρχει λόγος. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να ορίζονται μόνο από τις επιδόσεις τους στον αθλητισμό. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πώς είναι πραγματικά ένας άνθρωπος, με βάση τις επιδόσεις του.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2022;

Προσπαθώ να βάζω στόχους με την ομάδα μου. Δεν βάζω στόχους για τουρνουά, καθώς υπάρχουν περίπου 20 και μερικά είναι πιο σημαντικά από άλλα. Θέλω να τα κερδίσω όλα. Δε θέλω να βάλω στόχο να κερδίσω το Γαλλικό Όπεν για παράδειγμα, γιατί αν δεν το πετύχω, μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην ψυχολογία μου. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, προσπαθώντας για το καλύτερο, ώστε μετά το τέλος της σεζόν να μπορώ να πω ότι δεν μετάνιωσα για τίποτα και θα προσπαθήσω να τα πάω καλύτερα την επόμενη σεζόν. Θέλω να μάθω μέσα από τις επιτυχίες και τα λάθη μου. Δεν θέλω να ζήσω μια ζωή με τύψεις.

Γνωρίζετε την ώρα που παίζετε;

Μερικές φορές, γνωρίζω την ώρα. Όταν παίζω έναν νυχτερινό αγώνα, γνωρίζω ότι είναι αργά, και ανησυχώ για το πότε θα μπορέσω να ξεκουραστώ για τον επόμενο αγώνα. Κάποιοι αγώνες μπορεί να χρειαστούν έως και 7 ώρες, όποτε είναι σημαντική η αίσθηση του χρόνου. Κατά τη διάρκεια του αγώνα κοιτάζω το κεντρικό ρολόι συνεχώς. Έχουμε μόλις 25 δευτερόλεπτα για να ρίξουμε το επόμενο σερβίς, και είναι σημαντικό να έχεις επίγνωση.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;

Σκληρή δουλειά. Φυσικά, όλοι δουλεύουν σκληρά, αλλά αν δεν δουλεύεις σκληρά, δεν είναι δυνατόν να επιτύχεις. Αφιερώνω πολύ χρόνο με την ομάδα μου για να δω τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα. Όταν κερδίζεις, προσπαθείς να συνεχίσεις. Μιλάμε πολύ για στρατηγική. Το βασικό όμως είναι η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια να μαθαίνεις.

Γιατί επιλέξατε να συνεργαστείτε με την BOVET;

Όταν κέρδισα τα πρώτα μου Masters, συνειδητοποίησα ότι όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις στην κατάταξη, τόσο περισσότερες εταιρείες
θέλουν να συνεργαστούν μαζί σου. Ο ατζέντης μου πραγματοποίησε την πρώτη επικοινωνία και μόλις μου το είπε, σκέφτηκα ότι είναι ένα μεγάλο project. Η BOVET έχει ιστορία με το τένις αλλά έχει και τα καλύτερα ρολόγια στο κόσμο, έτσι ήθελα πολύ να εκπροσωπήσω τη μάρκα. Για μένα, η ιδέα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε.

Ποιες αξίες μοιράζεστε με την BOVET;

Το κυριότερο είναι η πίστη. Αυτό προσπαθώ να κάνω με κάθε εταιρεία με την οποία συνεργάζομαι. Μπορεί να έχουμε τόσο καλές στιγμές, όσο και κακές και τις αντιμετωπίζουμε μαζί. Είναι σημαντικό για μένα να ξέρω ότι ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, μένουμε μαζί. Έχω γνωρίσει πολλά άτομα από την εταιρεία και λειτουργούν σαν μια μεγάλη οικογένεια. Στηρίζουμε ο ένας τον άλλον.

Τι σας αρέσει στα ρολόγια της BOVET;

Μου αρέσει το στυλ. Τα ρολόγια έχουν απίστευτους μηχανισμούς και η σχεδίαση του καθενός είναι μοναδική. Όλα είναι περιορισμένες εκδόσεις ή μοναδικά κομμάτια. Είναι πολύ ωραίο να ξέρεις ότι μπορείς να έχεις ένα ρολόι που δεν έχει κανένας άλλος. Πιστεύω ότι μπορείτε να βρείτε το ιδανικό ρολόι ανάμεσα στις συλλογές της μάρκας.

Θα θέλατε να σχεδιάσετε ένα δικό σας ρολόι BOVET κάποια στιγμή;

Φυσικά, θα ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Θα ήθελα πολύ να καθίσουμε με τον κ. Raffy και να δημιουργήσουμε ένα ρολόι που θα είναι μοναδικά δικό μου.

Επιπλέον πληροφορίες για τον Daniil Medvedev

Εθνικότητα: Ρωσική
Ημερομηνία Γέννησης: 11 Φεβρουαρίου 1996
Κατάταξη ATP: 1η στον κόσμο
Νίκες Grand Slam: 1 – 2021 Πρωτάθλημα US Open
Νίκες ATP Tour: 13
Νίκες στο Davis Cup: 1 –  2021
Ψευδώνυμο: The Chessmaster
Ρακέτα: Technifibre ATP TFight 305 XTC
Χορηγός ένδυσης: Lacoste
Ρολόι: BOVET Battista Tourbillon

 

More Stories
Sony SmartWatch 2 Hands On