Η ωρολογοποιία μπορεί να σώσει την Κύπρο;

O Pierre Maillard, δημοσιεύει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο στο worldtempus.com στο οποίο αναφέρεται στη συμβολή που μπορεί να έχει η ελβετική ωρολογοποιία στη σωτηρία του τραπεζικού συστήματος στην Κύπρο. 

Για τον αρθρογράφο το ποσό των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ που απαιτεί το λεγόμενο bail out των κυπριακών τραπεζών αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των εξαγωγών των Ελβετών ωρολογοποιών. Παράλληλα, προτείνεται η ρηξικέλευθη ιδέα της συνεργασίας των τραπεζιτών της Γενεύης με τους ωρολογοποιούς, οι οποίοι θα πήγαιναν μαζί στη Μεγαλόνησο προς αναζήτηση Ρώσων μεγιστάνων, πρόθυμων να δώσουν τα πανάκριβα ρολόγια τους σε μία άνευ προηγουμένου δημοπρασία για τη συγκέντρωση κεφαλαίων.

Ο αρθρογράφος οραματίζεται μία τεράστια δημοπρασία στη Λάρνακα, με τη συμμετοχή των Sotheby’s, Christie’s, Antiquorum σε όσους ενδιαφερόμενους με παχύ πορτοφόλι (και εδώ γίνεται λόγος για Ασιάτες επενδυτές…). Το κριτικό πνεύμα του άρθρου συνεχίζεται και στον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθεί ένα τέτοιο γεγονός από τα διεθνή media, ενώ γίνεται λόγος ακόμα και για την επικεφαλής του ΔΝΤ, την Κριστίν Λανγκάρντ, η οποία φορά ένα Reverso. 

Αξίζει να διαβάσετε αυτό το άρθρο, το οποίο και μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ εδώ. Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε να αρχίσουν επιτέλους να σκέφτοναι και οι κυβερνώντες έξω από στεγανά, όχι μόνο οι αρθρογράφοι. Άλλωστε, η δημιουργική σκέψη δεν πλαισιώνεται, αλλά ενοποιεί… 

More Stories
Aνοιξιάτικη Van Cleef & Arpels