Η Δρέσδη ανακαλύπτει και πάλι τον χρόνο

To Mathematics and Physics Salon της Δρέσδης παρέμενε κλειστό για έξι χρόνια, λόγω εργασιών ανακαίνισης, με την υποστήριξη και τη βοήθεια της A. Lange & Sohne. Την περασμένη Κυριακή, το Μουσείο άνοιξε και πάλι τις πύλες του στο κοινό. 

Ο διαθέσιμος χώρος αυξήθηκε σημαντικά, κάνοντας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και άνετη την περιήγηση στα 400 εκθέματά του, τα οποία προέρχονται όλα από τον χώρο της επιστήμης. Η ωρολογοποιία εννοείται ότι δεν θα μπορούσε να λείπει από το Μουσείο, αφού η επιστήμη της μικρομηχανικής είναι πανταχού παρούσα. Σε αυτόν τον χώρο, άλλωστε, πριν από 180 χρόνια ο Ferdinand A. Lange ανακάλυψε το πάθος του για την ωρολογοποιία, την οποία αργότερα έκανε πράξη. 

Στο Μουσείο εκτίθεται και το 42500 (το οποίο μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί) της A.Lange & Sohne από το 1902, το οποίο φέρει τον τίτλο του πιο πολύπλοκου ρολογιού που έχει κατασκευάσει η εταιρεία, ενώ μαζί του βρίσκεται και ένα Lange 1 από τη σύγχρονη εποχή, τονίζοντας τους συνδετικούς κρίκους της μοντέρνας ωρολογοποιίας με την παράδοση. 

More Stories
Mother’s Day 2023: Skagen