Το νέο Grand Seiko “Katsu-iro” φορά το χρώμα της νίκης των σαμουράι

H Grand Seiko ανατρέχει, για μια ακόμη φορά, στην ιστορία της Ιαπωνίας και αντλεί έμπνευση για τη δημιουργία ενός πανέμορφου καντράν που κόβει την ανάσα.

Η Grand Seiko πρέπει να είναι μία από τις πιο παραγωγικές ωρολογοποιίες του 2021, αν όχι η πιο παραγωγική. Το 2021 σηματοδοτεί μια ξεχωριστή χρονιά για την ιαπωνική manufacture, αφού φέτος γιορτάζει τα 140 χρόνια του ονόματος Seiko. Μέχρι στιγμής έχουμε δει ρολόγια όπως το SLGH005 Caliber 9SA5 Hi-Beat 36000 80 Hours Birch Forest, το οποίο κέρδισε το βραβείο του καλύτερου ανδρικού ρολογιού στο GPHG 2021, το Spring Drive Chronograph GMT και πιο πρόσφατα το SBGY008 Shizuri-yuki σε ροζ χρυσό. Κάθε ένα από αυτά τα μοντέλα είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το ιαπωνικό τοπίο ή με την ιστορία της ωρολογοποιίας. Τώρα, για άλλη μια φορά, ένα νέο μοντέλο, το Grand Seiko SBGA469 Heritage Spring Drive «Katsu-iro» μας φέρνει μια άλλου είδους συγχώνευση, πάντα με πρωταγωνιστή το ιαπωνικό τοπίο, αλλά και της ιστορικής, πιο παραδοσιακής, ιαπωνικής κουλτούρας.

Το καντράν του Grand Seiko SBGA469 Heritage Spring Drive συνδυάζει δύο διαφορετικά στοιχεία, εκ των οποίων το ένα είναι πολύ καινούργιο για την μάρκα: το χρώμα Katsu-iro. Το Katsu-iro είναι η βαθύτερη απόχρωση του indigo μπλε στην παλέττα των παραδοσιακών ιαπωνικών χρώματων και φέρει πολλούς συμβολισμούς, καθώς πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη στη μάχη. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιήθηκε ευρέως στις πανοπλίες των πολεμιστών Σαμουράι στην περίοδο Sengoku (1467 – 1615) και έγινε πολύ δημοφιλές, ειδικά στις πανοπλίες των νικητών πολεμιστών. Το δεύτερο στοιχείο του νέου μοντέλου είναι το το μοτίβο “Iwao” της Grand Seiko, του οποίου η βραχώδης υφή είναι εμπνευσμένη και πάλι από την ιαπωνική φύση.

Και τα δύο αυτά στοιχεία χρησιμοποιούνται για να στολίσουν ένα μοντέλο από ανοξείδωτο ατσάλι στα 41mm, το οποίο φιλοξενεί έναν in-house, υβριδικό quartz/μηχανικό μηχανισμό, τον Spring Drive 9R65, ο οποίος είναι το επαναστατικό αποτέλεσμα 28 χρόνων έρευνας και ανάπτυξης. Προσφέρει power reserve 72 ωρών, βελτιωμένη ακρίβεια χρονομέτρησης αλλά και την πιο ομαλή κίνηση του δείκτη δευτερολέπτων που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Όσον αφορά την τιμή, το Grand Seiko SBGA469 Heritage Spring Drive «Katsu-iro» βρίσκεται στην μεσαία κατηγορία της συλλογής Heritage στην τιμή των 5.200€. Το ανάγλυφο καντράν το βάζει πάνω από τα πιο απλά συγγενικά μοντέλα των 2.500€, αλλά και πάλι δεν αγγίζει τα 10.000€ των περιορισμένων εκδόσεων. Ωστόσο, τεχνικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για μια ειδική έκδοση, καθώς είναι αποκλειστική μόνο για το διαδίκτυο, και διαθέσιμη μόνο στην online boutique της Grand Seiko.

Περισσότερες πληροφορίες για την Grand Seiko εδώ

 

More Stories
Ένα εντυπωσιακό αυτόματο από τη Jaquet Droz