Ένα ρολόι για τους φίλους του πόκερ

H Cristophe Claret παρουσιάζει το Poker, το νέο της αναπάντεχο ωρολογιακό δημιούργημα που φέρνει το αγαπημένο παιχνίδι με τα χαρτιά στο καντράν. 

Το ρολόι αυτό συμπληρώνει την τριλογία που ορίζουν τα 21 BlackJack και Baccara από την Cristophe Claret και καταφέρνει να ενσωματώσει μέσα σε μία κάσα διαμέτρου 45 mm ένα τραπέζι πόκερ με τρεις παίκτες και τη μάνα. Το ρολόι είχε ετοιμαστεί από το 2011, αλλά απαιτούνταν η πάροδος άλλων δύο ετών για να τελειοποιηθεί ο μηχανισμός. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρολόι προσφέρει 32.768 διαφορετικές εκδοχές για κάθε παίκτη, άρα 98.304 διαφορετικά σενάρια παιχνιδιού συνολικά. Όλοι οι παίκτες έχουν τις ίδιες πιθανότητες νίκης, καθώς έχουν υπολογιστεί με λεπτομέρεια όλες οι στατιστικές. 

Υπεύθυνος για όλες τις κινήσεις αυτές είναι ο μηχανισμός PCK05, ο οποίος έχει την υπογραφή των ωρολογοποιών της Cristophe Claret και έχει χειροκίνητο κούρδισμα, ο οποίος αποτελείται από 655 μέρη. Έχει δύο μπαριλιέ και προσφέρει power reserve 72 ώρες. Ό,τι πρέπει για μία ολονυκτία poker δηλαδή! 

Στο καντράν κεντρικά βλέπουμε την ώρα και τα λεπτά, η κορώνα βρίσκεται στο 3, ενώ στο 9 υπάρχει ένα κουμπί για να γίνει το μοίρασμα των χαρτιών. Οι τρεις παίκτες βλέπουν τα χαρτιά τους σε αντίστοιχα παράθυρα στο 6, στο 10.30 και το 2.30. Μέσω μια ειδικής διάταξης δεν είναι ορατά από τους άλλους παίκτες στο “τραπέζι”-καντράν. Γίνεται το ποντάρισμα και με ένα πάτημα στο κουμπί στο 10 εμφανίζονται τρεις κάρτες στο αριστερό του καντράν. Στο τέλος του πονταρίσματος ακούγεται ένας μοναδικός ήχος και όλοι βλέπουν εάν κερδίζουν. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λειτουργία του μοναδικού ρολογιού στο βίντεο που ακολουθεί στο τέλος αυτού του post. 

Εντυπωσιακό είναι και το πίσω μέρος της κάσας, όπου βλέπει κανείς αντί για ρότορα τον τροχό μίας ρουλέτας. Με ένα κούνημα της κάσας ο τροχός γυρνάει και δείχνει έναν από τους 37 αριθμούς της ρουλέτας. Ακόμα μία ευκαιρία για ένα τυχερό παιχνίδι με την παρέα σας! 

Το ρολόι είναι διαθέσιμο σε limited edition 20 κομματιών, σε τιτάνιο και λευκό χρυσό, τιτάνιο και ροζ χρυσό, απλό τιτάνιο, Monochrome. 

More Stories
Rolex Grand Slam of Show Jumping