Το Fondation Haute Horlogerie ανανεώνεται

Μετά τη δημιουργία του Ιδρύματος Watches and Wonders Geneva τον Φεβρουάριο του 2023, το Fondation Haute Horlogerie επικεντρώνεται πλέον σε τρεις από τους ιστορικούς τομείς δραστηριότητάς του: Watches & Culture by FHH, FHH Academy και FHH Forum, για να προωθήσει το ρολόι ως αντικείμενο. της τέχνης και του πολιτισμού. Μοιραζόμενες το ίδιο πάθος, τρεις νέες μάρκες ρολογιών εντάσσονται στον κύκλο των επίσημων συνεργατών του ιδρύματος.

Από τη δημιουργία του το 2005, το FHH είχε μια καθορισμένη αποστολή: να συμβάλει στην επιρροή της κουλτούρας της ωρολογοποιίας διεθνώς και να χαρακτηρίσει το ρολόι ως αντικείμενο τέχνης και πολιτισμού. Σήμερα, το FHH επικεντρώνεται στους τρεις ισχυρούς πυλώνες του, με τους Pascal Ravessoud και Aurélie Streit να πρωτοστατούν με μια νέα άποψη από τα κεντρικά του γραφεία στο Pont de la Machine. «Το FHH είναι η αδιαμφισβήτητη αναφορά για κάθε θέμα που σχετίζεται με την ωρολογοποιία», λέει ο Pascal Ravessoud. «Επιθυμία μας είναι να μιλήσουμε για την ωρολογοποιία σε ένα ευρύτερο κοινό πέρα από την κοινότητα των υποστηρικτών αυτής της τέχνης, και συγκεκριμένα αλλάζοντας τον τρόπο που την αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι».

Αυτή η στρατηγική εξέλιξη βασίζεται στους τρεις βασικούς τομείς δραστηριότητας του Ιδρύματος: Watches & Culture by FHH, FHH Academy και FHH Forum, καθώς και στο συμπληρωματικό κοινό-στόχο τους. B2B ή B2C, επαγγελματίες, ειδικοί ή ερασιτέχνες, νέοι ή μεγάλοι, το FHH καταφέρνει να προσεγγίσει όλους.
Αυτό το όραμα συμμερίζεται πλήρως η Aurélie Streit, η οποία, με το Watches & Culture by FHH, σκοπεύει να ζωντανέψει την κουλτούρα της ωρολογοποιίας μέσω της δημιουργίας πρωτότυπου περιεχομένου, εκδηλώσεων, εκθέσεων και συνεδρίων που απευθύνονται σε ερασιτέχνες και συλλέκτες, καθώς και σε διάσημα πανεπιστήμια. Ο δεύτερος πυλώνας του FHH, το FHH Academy, που δημιουργήθηκε το 2014, είναι από την πλευρά του το μοναδικό ίδρυμα στον κόσμο που εκπαιδεύει και πιστοποιεί τις γενικές γνώσεις ωρολογοποιίας. Και ενώ σχεδιάστηκε αρχικά για επαγγελματίες του κλάδου, τώρα απευθύνεται σε όλα τα κοινά, με 22 εκπαιδευτές παρόντες σε 20 χώρες σε 4 ηπείρους. Στην τάξη, διαδικτυακά ή ακόμα και μέσω της εφαρμογής, για την Aurélie Streit: «η μάθηση και η ανταλλαγή γνώσεων διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στη βιωσιμότητα του κλάδου μας και στον τρόπο κατανόησης του αύριο. Είναι απαραίτητο, τώρα περισσότερο από ποτέ, να προσαρμόζουμε συνεχώς τον τρόπο ζωής και τις επιθυμίες του κοινού μας».

Τέτοια θέματα προκύπτουν επίσης με το FHH Forum, την πλατφόρμα του Ιδρύματος για αναζήτηση, ενημέρωση και συζήτηση. Ως ο τρίτος πυλώνας του FHH, σχεδιασμένος για τη βιομηχανία από τη βιομηχανία, ρίχνει φως σε πέντε βασικά θέματα (αειφορία, κληρονομιά, καινοτομία, εμπειρία και βιομηχανία) που η ετήσια σύνοδος κορυφής πραγματεύεται, προκειμένου για να βοηθήσει στη διαμόρφωση της βιομηχανίας του αύριο, τόσο σε άτομο και διαδικτυακά. «Συγκεντρώνουμε επωνυμίες, ομάδες και παίκτες του κλάδου με την επιθυμία να προχωρήσουμε, να δημιουργήσουμε θετικό αντίκτυπο, να προκαλέσουμε προβληματισμό προσεγγίζοντας τα θέματα με αντισυμβατικό τρόπο. Η παροχή λύσεων απαιτεί να τοποθετηθεί κανείς στην πρώτη γραμμή», επιμένει ο Pascal Ravessoud.

Το FHH, που τροφοδοτείται από έργα και ιδέες, επωφελείται από την αδιάλειπτη υποστήριξη περίπου σαράντα συνεργαζόμενων μαρκών, που αποτελούνται από μερικούς από τους πιο γνωστούς οίκους στη βιομηχανία ρολογιών, καθώς και από έναν κύκλο ανεξάρτητων ωρολογοποιών. Συνεργάτες που γνωρίζουν καλά τη δυναμική του FHH και των οποίων ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται. Στο FHH προστέθηκαν πολύ πρόσφατα οι Baume & Mercier, Gerald Charles και Oris.

More Stories
Πώς θα εντοπίσετε ένα αυθεντικό Omega