Το νέο UR-100V Time and Culture της Urwerk

Η URWERK εξερευνά την κουλτούρα και την αντίληψη της χρονομέτρησης ανά τους αιώνες με μια νέα σειρά που βασίζεται στα 100V.

Το πρώτο ρολόι της σειράς UR-100V Time and Culture είναι χαραγμένο με τα μοτίβα της «Sun Stone» που περιγράφεται ως ένα από τα «πιο εμβληματικά έργα της τέχνης των Αζτέκων» χρονολογείται στο 1479 και στεγάζεται στο Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας στο Μεξικό.

Το σχέδιο απεικονίζει το Ημερολόγιο των Αζτέκων, με τον τρίτο κύκλο να αντιπροσωπεύει τις 20 ημέρες του μήνα και τον τέταρτο τις 260 ημέρες του έτους.

«Αυτή η σειρά αφορά την ιστορία, τους πολιτισμούς, τη θέση μας κάτω από τα αστέρια, την έρευνα και τις παρατηρήσεις που έχουν διεξαχθεί σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας τον ίδιο ουρανό πάνω από τα κεφάλια μας ως πηγή γνώσης. Πάντα με συναρπάζει όταν βλέπω ότι αυτές οι μοναδικές παρατηρήσεις, που έγιναν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, έχουν γεννήσει μια παγκόσμια γλώσσα, αυτή του χρόνου», λέει ο συνιδρυτής της URWERK, Martin Frei. «Επομένως, μας περιμένει κυριολεκτικά ένα ταξίδι στον χωροχρόνο. Και για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο ταξίδι, το UR-100V, συνδυάζοντας ενδείξεις που εκφράζονται σε λεπτά και χιλιόμετρα, αποδείχθηκε το ιδανικό όχημα».

Η χάραξη πραγματοποιείται με ειδικό εργαλείο με διάμετρο μόλις 0,05mm, ενώ οι εξωτερικές γραμμές του μοτίβου έχουν υποστεί σατινέ επεξεργασία σε αντίθεση με τις χαραγμένες επιφάνειες που έχουν περάσει από αμμοβολή, αναδεικνύοντας έτσι το  ανάγλυφο της χάραξης.

Η ιδέα για την σειρά  γεννήθηκε από τον εξειδικευμένο στην ωρολογοποιία δημοσιογράφο Su Jia Xian, με έδρα τη Σιγκαπούρη , γνωστός και ως SJX, ο οποίος την έφερε στην URWERK πριν από περίπου τρία χρόνια.

Διατίθεται σε περιορισμένη έκδοση 20 τεμαχίων, κατασκευασμένη από ατσάλι, με διάμετρο 41mm έναντι CHF 68.000.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

More Stories
Porsche Design Timepiece No. 1